НАЈМЛАЂИ УЖИВАЛИ У ВЕЛИКОЈ НОВОГОДИШЊОЈ ЖУРЦИ НА ПЕЋИНАЧКОМ ШЕТАЛИШТУ

Велика новогодишња журка са Бум аниматорима из Сремске Митровице одржана је четврте јануарске вечери у организацији пећиначког Културног центра под покровитељством Општине Пећинци. Пред пуним пећиначким шеталиштем, појавили су се вољени дечји ликови – Кловн, Мики и Мини, Меда и Деда Мраз. Деца су уживала у дечјој олимпијади, плесу, џиновским балонима од сапунице, дружила се са костимираним ликовима, а на крају је Деда Мраз поделио слаткише у Слаткој соби, која је била постављена поред клизалишта.

Директор Културног центра, Слободан Станковић изјавио је да су овакви пригодни догађаји неопходни у нашој средини како бисмо створили верну публику.

“Трудићемо се и убудуће да Културни центар остане стожер свих културно-уметничких, образовних и забавних активности, место око којег ће се окупљати и деца и млади. Услед одличне сарадње са предшколском и школским установама у нашој општини, успевамо лако да пренесемо глас о нашим активностима до сваког детета, што је резултирало пуним шеталиштем на новогодишњој журки са Бум аниматорима” – рекао је Станковић.

Бум аниматори, на челу са кловном Марком Вукићевићем, кажу да су изузетно задовољни одзивом деце како из Пећинаца, тако и из околних места пећиначке општине.

“С обзиром да је распуст, нисмо очекивали толику посећеност и одушевљени смо одзивом. Наша мисија је била да улепшамо зимске дане најмлађим Пећинчанима и мислим да смо у томе и успели судећи по реакцијама свих окупљених” – казао је Вукићевић.

Централна установа културе припремила је програм за најмлађе који се реализује током зимског распуста. Велики број малишана након журке уживао је у клизању. Подсећамо да је клизалиште у Пећинцима отворено до краја јануара и да је бесплатно за сву децу.

Извор: Општина Пећинци