НАЈСЛАЂИ ПРОМОТЕРИ “ДАНА ЛУДАЈЕ” ПОЗВАЛИ ГРАЂАНЕ СОМБОРА У ГОСТЕ

Права је штета што киша није дозволила веселој “наранџастој експедицији“, да на сав глас, уз тамбураше и костимиране малишане вртића “Мики”, позове грађане и грађанке Сомбора на 36. “Дане лудаје”. Део програма одржан је у Свечаној сали Градске куће у Сомбору. На Данијелу Вујко, представницу ТО Сомбор, овако конципирана промоција најпознатије кикиндске туристичке манифестације оставила је упечатљив утисак:

-Пре месец и по дана били смо ваши гости, а сад нам се пружила прилика да узвратимо гостпримство. На жалост, наше госте је омело време, али им на труду и припремљеном програму и спремљеним специјалитетима од лудаје треба честитати. Надам да ће грађани Сомбора ускоро посетити Кикинду и добро се провести на “Данима лудаје”- рекла је она. Богат и разноврстан програм 36. манифестација, која ће се одржати од 9. до 12. септембра, представила је Јасмина Миланков, в.д. директор ТО Кикинда:

-Посебно се поносимо “Киндербалом”, који сваке године окупи око 500 костимираних малишана из свих наших градских и сеоских вртића. Са њима ће градским тргом продефиловати и наше специјалне гошће, мажореткиње из Херцег Новог. То је и неформално отварање манифестације на којој се бирају најтежа и најдужа лудаја. Препрошле године су остварени апсолутни рекорди у обе категорије. Душан Јанков из Чуруга, четвороструки победник у категорији најтежих, тада је у Кикинду донео бундеву тешку 639,5 килограма. Исте године, Кикинђанин Милан Вучен је поставио апсолутни рекорд са тивком од чак 366 центиметара, која је однегована у башти нашег суграђанина, Горана Лазића, Гинисовог рекордера. На такмичењу у словеначком месту Мозирје код Љубљане, Горан Лазић је поставио нови светски рекорд са тивком од 395, 4 центиметара- навела је Миланков. Малишанина вртића “Мики” ни киша није покварила расположење, а њихова васпитачица Снежана Команов потврдила је да се они неизмерно радују “Данима лудаје “, а посебно “Киндербалу”. Већ у понедељак, у Зрењанину и Новом Саду, одржаће се промоција 36. “Дана лудаје”, а дан касније и у Београду.

Извор: Град Кикинда