НАЈУКУСНИЈИ АЈВАР НАШАО СЕ У ТЕГЛАМА “СУНЧАНЕ ЈЕСЕНИ”

Екипа “Сунчана јесен” победник је такмичења “Изађи ми на теглу”, које је по трећи пут одржано у Кикинди. Друго место припало је прошлогодишњим шампионима, екипи “Младе наде”, док су трећим местом морале да се задовоље “Младе пензионерке”. Вишечасовни мегдан у кувању ајвара окупио је на градском тргу 15 екипа из Кикинде и околине.

Искусним домаћицама, пензионеркама, познатим кулинарским зналцима, бившим акцијашима, али и средњошколцима, по киши и сунцу није било лако. Члановима жирија било је нешто лакше. За њих није било дилеме о питању победника, али и освајачима другог и трећег места:

– Редовне смо учеснице такмичења “Изађи ми на теглу”, али на претходна два такмичења нисмо остварили значајнији резултат. Нисмо спремне да откријемо победнички рецепт, али је јасно да доброг ајвара нема без бар пет сати стрпљивог рада. Смедеревац који смо добили на поклон, красиће наш Клуб пензионера- рекла је Славица Гавранчић из Кикинде, капитен победничке екипе. Њима, али и свим учесницима кулинарског каравана “Изађи ми на теглу”, честитао је Миодраг Булајић, члан Градског већа:

– Ова манифестација је наишла на одличан пријем наших суграђана. Такмичарског је и забавног карактера. Могли смо и овога пута да се уверимо да су за припрему ајвара потребни љубав, посвећеност и стрпљење – оценио је Булајић. Победничка екипа “Сунчана јесен” наступиће у Београду, 13. октобра, у финалном издању овогодишњег циклуса “Изађи ми на теглу”.

Извор: Град Кикинда