НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ ЗА ПЕЋИНАЧКЕ УЧЕНИКЕ

Ванредни ученици истуреног одељења Музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима, који похађају наставу по систему убрзаног напредовања, јуче су успешно положили разредне испите у матичној школи у Руми. Како нам је рекла Данијела Хорњак наставница солфеђа, годишњи испити из клавира, хармонике и солфеђа одржали су се пред трочланим комисијама, након чега су ученицима предочене највише оцене за завршену годину.

„Посебно сам поносна на ванредне ученике са простора општине Пећинци. Успели су да од септембра до данас усвоје опсежно знање и овладају праксом извођења толико да задовоље и више од наших захтева. Верујем да су после овог успеха инспирисани да раде још више и да учествују у музичком животу заједнице“ -рекла је Хорњак, која је заједно са колегама из румске музичке школе припремала пећиначке ученике за годишње испите.

Годишње испите полагали су Иван Милићевић (хармоника) и Јована Катанић, Александра Костић, Ленка Илић, Данило Живић и Павле Маричић (клавир).

Одељење румске музичке школе у Пећинцима почело је са радом првог септембра прошле године у просторијама пећиначког Културног центра, а школа до сада већ броји преко 35 ученика, који стичу класично музичко образовање из предмета клавир, тамбурица, хармоника и солфеђо.

Извор: Општина Пећинци