НАКОН БОЖИЋНЕ ЛИТУРГИЈЕ, КИКИНЂАНИМА ПОДЕЉЕНЕ ЧЕСНИЦА

Православни верници данас славе Божић, рођење Исуса Христа. Божићним литургијама у цркви Светог Николе и храму Светих Козме и Дамјана, поред великог броја суграђана, присустовали су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и његови сарадници. Протојереји Никола Мишковић и Бобан Петровић, свим суграђанима православне вероисповести, честитали су Божић радосним хришћанским поздравом, Мир Божји, Христос се роди. Кикинђанима су пожелели да Божић проведу у миру, здрављу и љубави. Честиткама се придружио градоначелник Кикинде:

-Рођење Христово највећи је празник . Суграђанима и верницима желим да Божић проведу у миру, благостању и радости. Желим им и добро здравље. Мир Божји, Христос се роди- поручио је Лукач. У храму Светог Николе подељена чесница, која је направљена у Дому ученика и студената “Никола Војводић”. На четири огромне тацне налазило се 800 парчади чесница. Златник и два сребрњака крили су се негде овде. Најсрећније руке била је наша суграђанка Данијела Косић. У чесници је пронашла сребрњак:

-У радости Христовог рођења свима честитам Божић. Мир Божји, Христос се роди. Ваистину се роди. Свим суграђанима желим да им Божић донесе радост, срећу и добро здравље. Заиста сам пресрећна и узбуђена, а ову радост делим са вама. Никада раније нисам у чесници пронашла златник или сребрњак- признала је Данијела.

Божић Бата је у храму Светих Козме и Дамјана обрадовао Мирјану Вујовић и Стефана Вујића. Мирјана је пронашла златник, а сребрњак Стефан. Чесница је припремљена у пекари “Тројка”, а у њој су били златник и три сребрњака.

Извор: Град Кикинда