НАКОН БОЖИЋНЕ ЛИТУРГИЈЕ, ПО СЕДМИ ПУТ, ЛОМЉЕНА ВЕЛИКА ЧЕСНИЦА

Свечаној Божићној литургији данас је у храму Светог Николе присуствовао велики број верника, али и званичници локалне самоуправе и Севернобанатског округа. Најрадоснији хришћански празник верницима је честитао јереј Милан Петровић:

– Христос се роди, драга браћо и сестре. Желим да нам Божић свим донесе срећу, здравље и сваки напредак, да владају мир, слога и братска љубав између свих нас. Божићну чесницу тешку 90 килограма и пречника 190 центиметара, и овога пута, донирала је пекара “Мркшићеви салаши” из Српског Итебеја, а у њој су били златник и три сребрњака- рекао је јереј Милан Петровић. Чесница је, уз присутво великог броја верника, ломљена по седми пут. Значај број верника чесницу је однео својим кућама, па је након расподеле око 700 парчади, остао познат само добитник сребрњака. То је Жива Лињачки (68) пензионер из Кикинде:

– У цркву долазим од детињства, али сам први пут у чесници пронашао сребрњак. Пресрећан сам. Не због његове материјалне вредности. Ово је велика благодет. Надам се да ће ми донети срећу и задовољство- признао је Лињачки. Суграђанима и верницима Божић је честитала Станислава Хрњак, председница градске Скупштине:

– Користим прилику да у име Градске управе и у своје лично име нашим суграђанима, пријатељима и рођацима честитам најрадоснији хришћански празник. Ово је дан кад заиста треба да се окупимо, пружимо руку и поздравимо оне које можда дуго нисмо видели, али и да опростимо ако имамо шта да опростимо. Рођење Исуса Христа је заиста нешто што је родило и веру у нас, веру у живот, веру у Бога и људе. Нека наше суграђане служи здравље. Будите окупљени са најмилијима и породицама. Мир Божји, Христос се роди- поручила је Хрњак.

Извор: Град Кикинда