НАКОН ВАСИЛОВОГ ПИСМА СТИГЛИ ПАКЕТИЋИ У “ПЧЕЛИЦУ”

Малишани вртића „Пчелица“, у ком се последњих година реализује Монтесори образовни програм, силно су обрадовали кад им је Деда Мраз донео новогодишње пакетиће. Најдражем госту приредили су програм, а он их је обрадовао играчкама и слаткишима. Деда Мраз им је донео баш све што су пожелели и у писму навели. Да читко написано писмо заврши у “кутији жеља”, а потом и у рукама Деда Мраза, заслужан је петогодишњи Васил Ронто. У име свих другара, Васил је написао писмо и затражио да им Деда Мраз донесе лопте, играчке и слаткише:

– Научио сам, без ичије моћи, да пишем кад сам имао три године. Све лопте су нам се пробушиле па су ми другари рекли да Деда Мразу то обавезно напишем. Донео нам је пуно слаткиша, а ми смо се највише обрадовали новим лоптама – рекао је Васил. Новогодишњој приредби и дружењу деце са Деда Мразом у вртићу “Пчелица” присуствовао је и Павле Марков, градоначелник Кикинде. Поновио је да пред крај сваке године њему ово најдража и најлепша активност:

– Пријатно нам се изненадио рекордан број писама. У “кутију жеља” се слило више од 5.000 писама, далеко више у односу на претходне зиме. Кад смо пре неколико година осмислили и реализовали прву акцију, стигло је нешто мање од 2.000 писама. Сасвим је сигурно да је акција постигла, па и превазишла наша очекивања. Није лако све ово организовати. Још једном поручујем родитељима да буду стрпљиви. Потрудићемо се да Деда Мраз обрадује највећи број малишана до Нове године. Важно је да деци приуштимо новогодишну чаролију – рекао је Марков.

Извор: Град Кикинда