НАКОВЧАНИ ДОБИЈАЈУ ИЗЛЕТИШЕ КОД ЈЕЗЕРА, НАЗИРЕ СЕ КРАЈ РАДОВА НА ОБЈЕКТУ ФК “КОЗАРА”

Рекапитулацију досад обављених радова, али и ономе што се планира у Накову и Банатском Великом Селу данас су Љубану Средићу, члану ГВ за месне заједнице и пољопривреду, предочили Милан Мајсторовић и Гојко Родић. У наставку посете сеоским месним заједницима, ресорни члан Градског већа, обишао је рубни део села. Некадашње сметлиште на периферији Накова, након рекултивације, пошумљено је и претворено у зелену оазу.:

-Инсистирао сам да се са домаћином нађем код овог језера. Први пут сам овде и могу да вам кажем да сам одушевљен. Иако инвестиција до краја није окончана, водена и озелењена површина показују да ће ускоро Наковчани и њихови гости имати на располагању сјајни излетиште. То је и био један од приоритета МЗ Наково у овој години. Због умањења прихода у буџету и познате епидемиолошке ситуације, изостала је планирана изградња пешачке стазе око језера, у дужини око 700 метара. Очекујем да се инвестиција вредна око 2,5 милиона динара реализује наредне године- рекао је Средић, док је Мајсторовић подсетио да је четири милиона динара, још 2018. године, обезбедио Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај:

-Пуно су нам помогли и бројни донатори. Захваљујући њиховом разумевању, обезбедили смо око 20 милиона динара. Предстоји израда пешачке стазе која ће бити осветљена. На овој локацији је предвиђено и мање дечје игралиште. Уз ову, капитална инвестиција у Накову односи се на израдњу новог објекта на стадиону ФК “Полет”. Предрачунска вредност те инвестиције износи 30 милиона динара- прецизирао је Мајсторовић. На стадиону великоселске “Козаре” приводи се крају објекат под чијим кровом ће се налазити свлачионице, теретана и још неки пратећи садржаји:

-Укупна вредност радова износи око 34 милиона динара, а средства су обезбедили Покрајина и локална самоуправа. Вредност досад обављених радова износи око 10 милиона динара. Назире се крај радова на објекту ФК “Козара”- навео је Средић и изразио уверење да ће објекат привести намени током наредне године:

-Осим овог објекта, ове године су урађене пешачке стазе на оба сеоска гробља. Испред цркве је направљен паркинг, а наредних дана се планирана реконструкција Омладинске улице. У току су радови у нашем Дому културе. Наставак санација појединих улица, али и изградња дечјег игралишта само су неки од инфраструктурних планова у наредној години- саопштио је Родић.

Извор: Град Кикинда