НАПРЕДЊАЧКУ ВЛАСТ У НОВОМ САДУ НЕ ИНТЕРЕСУЈУ ПРИГРАДСКА НАСЕЉА!

 Српска радикална странка подсећа јавност и власт у граду Новом Саду да је потпуно недопуствиво и срамотно да у 21. веку, постоје делови града и приградских насеља у којима грађани свакодневно живе без основних цивилизацијских потреба – канализације, асфалта, струје, воде, расвете, а да Град Нови Сад истовремено располаже са годишњим буџетом од 30 милијарди динара, да сваке године исказује суфицит у висини између 5 и 6 милијарди динара и да у пословним банкама држи три и по милијарде динара.

„Власт се по правилу сети да и у приградским насељима живе људи искључиво пред изборе, када су им потребни гласови и када обећавају „куле и градове“. Ми српски радикали инсистирамо да се квалитет живота грађана који живе ван ужег градског језгра мора подићи на виши ниво, а да већини приградских насеља недостају културни, забавни, спортско-рекреативни и образовни садржају за децу, али и одрасле. Капацитети вртића у многим приградским насељима су одавно попуњени, домови здравља, основне школе, пијаце и поште зреле за реконструкцију и проширење, а у Скупштини Града Новог Сада седе представници многих приградских насеља, који су одборници из владајуће коалиције, а који се за ове три и по године мандата ниједном нису јавили за реч. Међутим, нерешени проблеми приградских насеља се ту не завршавају. Сремска страна града, а пре свега Сремска Каменица има велики проблем са попуњеним капацитетима локалног гробља, док се изградња новог, које је планирано на Алибеговцу, ни не назире“ – рекла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада, додавши да је Српска радикална странка покренула петицију да се овај проблем под хитно реши.

„У Скупштини Града Новог Сада, као једина озбиљна опозиција одборничка група Српске радикалне странке не пропушта ниједну прилику да за говорницом предочи читав низ потреба грађана који живе у приградским насељима. Замислите само колико би се квалитет живота у Ветернику променио да се изгради спортска хала и затворени базен, да се у Каћу направи Дом здравља, а Ковиљ претвори у једну од највећих туристичких актракција на територији града“ – закључила је Марина Недељковић.

Српска радикална странка инсистира да се коначно крене у решавање горућих, животних питања становника који живе у приградским насељима, те да власт не сме да чека изборну годину како би се бавила овим проблемима, посебно имајући у виду да је на располагању имала читавих седам година мандата и огроман новац у буџету Града. Међутим, из године у годину сведоци смо да Граду Новом Саду недостају капитални пројекти, велике инвестиције, али и агилности, храбрости и жеља да се они покрену.