НАПРЕДУЈУ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ НА УРБАНИЗАЦИЈИ МИШЕЛУКА 3

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је радове који се већ годину дана изводе у оквиру 1. фазе изградње саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром на локалитету Мишелук 3 у Петроварадину, а који су започети у близини кружног тока код болнице.

– Прошло је годину дана од кад смо обилазили ову велику градску инвестицију, која дефинитивно мења слику Новог Сада. Наш град добија нови плански осмишљен, урбани део града за насељавање, и то након више деценија. Улагањем у Мишелук на сремској страни града настављамо да ширимо Нови Сад на грађевинском земљишту локалитета Мишелук 3 чије опремање и изградња се одвијају великом динамиком. Као што можете да видите, за разлику од обиласка прошле године, сада више не можемо рећи да је то потпуно неизграђен део града. Радови су почели средином фебруара прошле године, а завршетак очекујемо до краја ове. Радује ме што видим да се радови одвијају интензивно и да су средства у износу од непуних милијарду динара, уложена из градског буџета, сада врло видљиви и конкретн – рекао је градоначелник Ђурић.

За прву фазу изградње саобраћајних површина на Мишелуку 3, са пратећом инфраструктуром, издвојено је 972,5 милиона динара и то за изградњу саобраћајница, водоводне и канализационе мреже, атмосферске канализације, јавног осветљења, пешачких и бициклистичких стаза и паркинг места. Поред тога, Мишелук 3 биће оплемењен садњом дрвећа и травњака. Паралелно са извођењем радова чији је наручилац Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, изводе се радови и на изградњи топловода у надлежности ЈП „Новосадска топлана“. Мишелук ће по окончању ове фазе радова добити укупно 5,3 километра водоводне мреже, 3,7 км атмосферске и фекалне канализације, 196 стубова јавне расвете, 4 километра нових саобраћајница, бициклистичких и пешачких стаза, 65 паркинг места и др.

– Осим инфраструктурног опремања које сам поменуо, планском документацијом на простору Мишелука, сем већ изграђеног објекта нове болнице, планирани су и други садржаји и објекти јавне намене као што су предшколска установа, основна школа, средња школа, храм, дом за стара лица, културни центар, дом здравља, објекат топлане и уређење зелених и рекреативних површина. Дивно је видети обрисе новог насеља које ниче у граду – нагласио је Ђурић.

Обиласку је присуствовао и председник Синдиката грађевинарства Војводине и Новог Сада Јосип Модић, који је рекао да ће од ове инвестиције Града, сви имати много користи и бенефита, а поред радника, ангажованих компанија, послодаваца и Синдиката, највише Новосађани који добијају нови, урбани део града на сремској страни.

Нови Сад, 29. април 2024. године

Извор: Град Нови Сад