НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДНЕ И КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи водовода и канализације отпадних вода са црпном станицом у Улици Богдана Чиплића у Ветернику.

– Град Нови Сад ће ове године на територији МЗ „Ветерник“ уложити више од 140 милиона динара у изградњу канализационе и водоводне мреже, и то око седам километара канализационе и 900 метара водоводне мреже. Ми смо данас обишли радове у делу Ветерника око Улице Богдана Чиплића, који представљају прву фазу при којој се ради 1500 метара канализације и око 800 метара водоводне мреже. Одмах после следи друга фаза у суседним улицама, и то око 2050 метара канализационе мреже. Истовремено, крећемо да радимо канализациону мрежу у сливу Лептирове улице и у сливу јужно од Новосадског пута. За претходних пет година, у Ветернику смо изградили више од десет и по километара канализационе мрже вредности 240 милиона динара, али смо свесни да и даље постоје комунални проблеми. Разговарајући са грађанима Ветерника, чуо сам да се суочавају и са другим проблемима, као што су јавни превоз, расвета, недостатак тротоара, али нисам дошао да им понудим лака решења и лажна обећања. Оно што је сигурно, јесте да ћемо стално радити и инвестирати у све делове града равномерно и да ће нам Ветерник сигурно бити у фокусу решавања комуналних проблема. Ова година је посебно значајна за Ветерничане, јер ћемо у септембру сви заједно обележити велики јубилеј, а то је сто година од оснивања овог насеља досељавањем солунских добровољаца – рекао је градоначелник Вучевић и захвалио се грађанима на сарадњи са градским управама, предузећима и Месном заједницом, као и на подршци у целокупном процесу прибављања дозвола за радове.

Извођач „Bulavar company“ почео је са радовима 5. фебруара, а уговорена изградња обухвата две фазе. Прва фаза подразумева изградњу канализационе мреже у улицама Краља Петра I, Зузане Халупове, Ветернички брег и Богдана Чиплића у Ветернику у дужини од 1581,84 m, пречника 250 mm и изградњу водовода у деловима тих улица укупне дужине 890,11 m пречника 110 mm. Друга фаза обухвата изградњу канализационе мреже у улицама у слив Церске улице, тј. у улицама Церској, Поповића Комораша, Емила Чакре, Проке Јовкића, Павла Јулинца и изградњу црпне станице у Церској улици. Укупна дужина је 2050 метара, пречника 250 mm. Радови везани за Лептирову улицу се тичу изградње канализационе мреже у дужини од 432,40 метара пречника 250 mm и изградње црпне станице, а извођач радова је „Пут инвест“. Исти извођач ради на изградњи канализације отпадних вода у Ветернику јужно од Новосадског пута, а то подразумева изградњу канализационе мреже у улицама: Родина, Ластина, Голубова, Косова, Севастопољска, Краља Милутина, Српских јунака, Паунова, као и део уз мелиорациони канал, укупне дужине 2.940 метара, пречника 250 mm.