НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МУЗИЧКО-БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи Музичке и балетске школе са концертном двораном на Булевару цара Лазара. Објекат се гради од савремених и квалитетних материјала, као што су нискоемисиона стакла на прозорима и стакленим зид-завесама, вентилисане фасаде од фибер цементних композитних плоча, топлотне пумпе, јер је при пројектовању и изградњи основни циљ био стварање енергетски ефикасног, савременог и функционалног објекта. Спратност објекта у делу Балетске школе је Су+П+2, у делу Музичке школе Су+П+3, док је у делу концертне дворане П+3, а нето површина целокупног објекта је 12.520 m².

– Изградња Музичко-балетске школе и концертне дворане је свакако једна од највећих инвестиција и највећих пројеката за Нови Сад, не само у смислу титуле „Европска престоница културе“, већ и у смислу капацитета наших школских установа. Имајући у виду да су и Балетска и Музичка школа подстанари последњих неколико година, а након реституције објеката у којима се налазе ове школе, Град је донео одлуку да изгради потпуно нову, најмодернију школу са свим садржајима и капацитетима који су пројектовани за наредне године, односно будуће генерације. Предвиђено је да Музичка школа може да прими 1500 ученика са 200 професора, Балетска 600 ученика са 60 професора, а по први пут у Новом Саду ћемо имати две концертне дворане и то велику са 432 места и малу, изнад ње, са око 150 места. Задовољан сам како се радови одвијају, с обзиром на то да је било и кашњења у једном периоду. Ово је друга фаза коју Град финансира. Прву смо финансирали из буџета у износу од 366 милиона динара, а ово је друга у износу од 820 милиона динара и за њу су сва средства обезбеђена, а уговорени рок је почетак новембра 2018. године. Дакле, до сада смо издвојили преко милијарду динара, а чека нас трећа фаза процењене вредности око 700 милиона динара. Циљ је да већ на лето можемо да распишемо јавну набавку за трећу фазу, како не бисмо имали празан ход у изградњи ове зграде укупне бруто површине око 15000 м2 која ће бити најмодернија у овом делу Европе. Ученици, професори, као и сви они који ће користити капацитете школе, имаће најбоље услове, а верујем да ћемо дочекати годину титуле ЕПК са најмодернијом концертном двораном – рекао је градоначелник.

Радови на изградњи објекта Музичке и балетске школе са концертном двораном теку по планираној динамици извођења у складу са утврђеним динамичким планом. Рок за завршетак радова друге фазе је новембар 2018. године, а паралелно се изводе радови на конструкцији објекта, грађевинско занатски радови, део инсталатерских радова, као и радови на изградњи саобраћајница. До краја јануара планиран је комплетан завршетак радова на конструкцији објекта, зидању фасадних и преградних зидова као и радови на постављању браварије. Након тих радова, када је омотач објекта у потпуности оформљен, изводиће ће се унутрашњи радови. Након тога ће се, после спроведене јавне набавке и потписивања уговора са извођачима треће фазе, приступити наставку извођења радова. У тој фази кључни радови су на постављању термоизолације и фасаде објекта, уградњи потребне сценске и акустичке опреме, термомашинским инсталацијама као и завршни радови на саобраћајницама и партеру. У овој фази је предвиђено комплетно озелењавање и уређење парцеле на којој се налази објекат школе.

Ostavite odgovor