НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове који се изводе на путној инфраструктури у Ветернику. Кроз редовно одржавање у првој половини 2019. године асфалтирано је 28 улица у том делу града, а до краја године планирано је асфалтирање још 10 улица.

– Користећи ово лепо време, михољско лето, покушавамо да што више инвестирамо у путну привреду до краја године. Након ребаланса када смо издвојили додатних 250 милиона динара за ту врсту улагања, кренули смо са радовима на више локалитета. Један од локалитета где се асфалтира већи број улица, јесте овде у Ветернику. Овде је евидентан велики комунални дефицит, а насеље које је веома велико, расте и даље и приближава се броју од 20 000 становника. Између осталог, због тога и пројектујемо нови вртић у Улици Милана Тепића. Када збројимо све радове у Ветернику само у овој години, издвојили смо преко пола милијарде динара. Има још много изазова пред нама, као што је сређивање улица које нису обухваћене нашим плановима, и ми покушавамо све да доведемо у ред, али нажалост, већина ствари је наслеђена из неких прошлих времена када се неплански градило. Тежња нам је да наредне године радимо и комплетну реконструкцију Улице краља Петра која је врло фреквентна и захтева велика улагања. Слична улагања нас очекују и у Улици Драгослава Срејовића, када ћемо, пробијањем Булевара Јована Дучића, добити нови правац за аутобус у Ветернику. Такође, идемо према изналажењу најбољег решења за успостављање нове тарифне зоне ГСП-а чиме би се цена ветерничке карте довела у ранг са ценом карата коју плаћају становници Новог насеља. Уз то, као и куповину 100 нових аутобуса, тежимо циљу да имамо што више путника у градском превозу. Треба још много да се ради, а много хвала члановима Месне заједнице, одборницима и људима који указују на проблеме, јер смо ми овде да их чујемо, уважимо сугестије и последично, побољшамо услове живота свих Новосађана – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Вредност изведених и планираних радова у Ветернику током 2019. године износи преко 100 милиона динара, а радовима је обухваћено 38 улица са припадајућим краковима, што износи преко 10 километара саобраћајница. У току је изградња око 12 километара канализационе мреже северно од Новосадског пута вредности 300 милиона динара, затим опремање локалитета за стамбено збрињавање избеглих лица у Ветернику вредности 59 милиона динара, изградња саобраћајних површина, водовода, канализације и јавног осветљења Улице Нове (између Ул. Војводе Путника и Радничке) у оквиру опремања локалитета за избегла лица вредности 23,5 милиона динара и изградња продужетка Булевара Јована Дучића коју финансирају Град Нови Сад и АП Војводина у вредности од 236 милиона динара.