НАПРЕДУЈУ РАДОВИ У ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Основну школу „Јован Поповић“ у којој се изводе радови на реконструкцији објекта у Раваничкој улици. Објекат те школе изграђен је 1975. године, наставу похађа око 650 ученика, а има око 80 запослених.  Пројекат предвиђа замену фасадне столарије, ревитализацију фасаде објекта и санацију санитарних чворова, као и замену електроинсталација у објекту школе уз увођење ЛЕД расвете. Такође, предвиђа се и санација телекомуникационих и сигналних инсталација, постављање инсталације за аутоматску детекцију, као и постаљање система за алармирање за случај избијања пожара у објекту школе.

– Захваљујући Влади Републике Србије, односно Канцеларији за управљање јавним улагањима, Град Нови Сад, Градска управа за образовање и ОШ „Јован Поповић“ добили су 75 милиона динара за инвестирање у реконструкцију школе. Радови теку по предвиђеној динамици, интензивни су и надам се да ће до краја јуна бити окончани. Видели смо током обиласка да се ради на замени столарије, уграђују се најквалитетнији прозори и врата, мења се расвета, изводе се комплетни фасадерски радови, као и реконструкција санитарних чворова. Осим тога, Град је из свог буџета издвојио око 5,5 милиона динара за улагање у кухињу и трпезарију за други објекат школе. Лепа вест за Новосађане је и да је  Канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила средства за улагање у Геронтолошки центар на Новом насељу у износу од око 400 милиона динара, а подршку ће добити и Дом за децу у Ветернику. Готов је и пројекат којим ћемо конкурисати за реконструкцију Дома здравља на Лиману 4, а припремамо финансије и за наставак најзначајнијег улагања у образовни систем у Новом Саду, а то је изградња зграде музичко-балетске школе са концертном двораном. Имамо захтеве за проширење капацитета више основних и средњих школа, а чека нас и завршетак улагања у ОШ „Никола Тесла“, „Иво Лола Рибар“ и „Вељко Влаховић“ у Шангају – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Површина објекта школе је 7446 м2, а од његове изградње до данас није озбиљно улагано у његово одржавање. Укупна вредност уговорених радова износи 75.183.060,00 динара са ПДВ-ом, а наведени радови финансирају се преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије. До сада су замењени прозори на свим учионицама, преко 50% фасаде је санирано, затим, од шест тоалета, три тоалета су комплетно завршена и у њима је постављена нова керамика, а расвета је замењена у већини учионица и у току су радови на замени електроинсталација. Поред наведеног, за Основну школу „Јован Поповић“ Нови Сад, из Буџета Града Новог Сада за 2018. годину за текуће одржавање зграда и објеката, за радове на санацији кухиње и трпезарије у другом објекту школе који се налази у Улици др Илије Ђуричића обезбеђена су средства у износу од 5.748.000,00 динара са ПДВ-ом.