НАРЕДНИХ ДАНА У ДК ПРОМОЦИЈА ДВЕ КЊИГЕ

Дом културе Србобран заказао је за наредне дане две промоције књига.

Прва је на програму промоција књиге „Српски народ у АВНОЈЕВСКОЈ Хрватској“, др Момчила Диклића, заказана за суботу, 14. децембар у 16.00 часова, у Галерији ДК. Уз Дом културе, организатор ове промоције је и ОО СУБНОР Србобран.

За уторак, 17. децембар на истом месту у 19.00 часова, заказана је промоција збирке песама „Тајна душе“ аутора Александра Марића.

Књижевник Александар Марић пише поезију и прозу и иза себе бројне награђене песме и приче на државном и међународном нивоу.

„Тајна душе“ је књига коју аутор посвећује онима који песме читају затворених очију, дакле, хиперсензибилним људима у свету кад су емоције престале бити „in“ и кад је стварност притиснута постлибералном деструкцијом, како медија тако и политика, а све са једном жељом да оно префињено, унутрашње, романтично и жељно светлости човеково биће потисне у други план зарад опскурног и бизарног ријалити програма, у који нас свим силама господари стварности желе убацити. Песнички субјект ове поезије је побуњеник против тог и таквог света и он се певајући слободним стихом исказује кроз четири циклуса песама. Сваки од тих циклуса нам се доима другачије, као да и сам аутор покушава да сво­је сложено и многолико песничко ја кроз њих стави у једну поетски целину, записао је о овој збирци поезије књижевник Радован Влаховић.

Извор: Општина Србобран