НАРОДНА БИБЛИОТЕКА И ЦРВЕНИ КРСТ РАСПИСАЛИ КОНКУРСЕ

Народна библиотека „Данило Киш“ расписало је литерарни и ликовни конкурс за све ученике основних и средњих школа на тему „С књигом ка звездама“, у знак обележавања значајних јубилеја – 140 година од рођења Милутина Миланковића и 110 година  ступања великог научника на Универзитет у Београду.

Литерарне и ликовне радове могуће је однети лично у Народну библиотеку, или доставити поштом на адресу НБ „Данило Киш“, Маршала Тита 87, 21460 Врбас. Радови треба да садрже име и презиме ученика, назив школе и разред. Радове треба доставити најкасније до 01. новембра.

Истовремено, поводом 01. октобра, Међународног дана старијих особа, Црвени крст Врбас расписао је конкурс за ликовне и литерарне радове ученика основних и средњих школа и деце у предшколској установи, на тему „Сунчана јесен живота“, која промовише љубав и пажњу према старијим особама, толеранцију и солидарност међу генерацијама старијих и млађих особа.
Учесници су подељени у четири категорије: деца предшколског узраста, ученици од првог до четвртог разреда, ученици од петог до осмог разреда, ученици средње школе. Основне школе и предшколска установа врше селекцију радова на нивоу установе и школе и најмање по три рада из сваке категорије треба доставити Црвеном крсту Врбас, најкасније до петка, 11. октобра. Конкурс је отворен и за већи број радова, а на полеђини рада мора бити наведено име и презиме аутора, разред, школа или установа и име и презиме наставника, односно васпитача. За сваку категорију се додељују по три награде. Свечано уручивање и изложба ликовних радова биће организована 24. октобра, у просторијама Црвеног крста.

Извор: Општина Врбас