НАРОДНОЈ КУХИЊИ ДОНАЦИЈА ИЗ ТУРИЈЕ

НАРОДНОЈ КУХИЊИ ДОНАЦИЈА ИЗ ТУРИЈЕ

На Тргу цара Јована Ненада данас је одржана традиционална привредна и туристичка манифестација „Туријска кобасицијада”. Гости из Турије и ове године представницима Градске организације Црвеног крста Суботица за потребе Народне кухиње предали су поклон – 50 килограма свеже кобасице. У име суботичке локалне самоуправе примопредаји донације присуствовао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић, наводи суботица.инфо.

Он се том прилико захвалио Удружењу „Кобасицијада“ из Турије на дугогодишњој сарадњи и донацијама за Народну кухињу Црвеног крста, за коју је, како је истакао, град ове године у буџету определио 31,2 милиона динара.

– Захваљујем им се што традиционално донирају своје производе за социјално угрожене Суботичане, у склопу програма Народне кухиње – рекао је Ђукановић.

Народна кухиња Црвеног крста Суботица свакодневно опслужује око 1.200 корисника.

– Ми смо највећа Народна кухиња у Војводини, трећа у Србији и кроз разне програме покушавамо да ублажимо сиромаштво нашим корисницима, а у томе имамо велику подршку локалне самоуправе – рекао је Миодраг Варо из Црвеног крста.

А да Суботичани не пропуштају ову манифестацију да се снабдеју кобасицама из Турије доказао је ред који се испред штандова створио од раних јутарњих сати.

Крајем фебруара мајстори из Турије покушаће на „Кобасицијади“ да направе кобасицу дугу 2036 метара.

Извор: суботица.инфо

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: