НАШ ГРАД И ЗВАНИЧНО ДОБИО НОВИ ЖЕНСКИ ОДБОЈКАШКИ КЛУБ “КИКИНДА 0230”

Никола Лукач, градоначелник Кикинде, пожелео је на оснивачкој Скупштини Градског женског одбојкашког клуба „Кикинда 0230“ пуно успеха управи, тренерима и играчицама, уз оцену да се на овај начин отвара ново поглавље у историји женске одбојке. На његову иницијативу, најпре у септембру, а потом и у децембру, кад је и потписан документ о стварању новог сениорског женског одбојкашког клуба, Кикинда је и званично добила ГЖОК “Кикинда 0230”. Генерална секретарка новог клуба, Тамара Радловић, потврдила је да су већ почели да раде са одбојкашицама и да их селектирају:

-Без обзира на то што је до почетка првенства остало још пуно времена, окупили смо девојке како бисмо установили са каквим играчким кадром располажемо. Истовремено, теку организационе активности како бисмо и административно устројили нови клуб. Два матична клуба, ОК “КИ 0230” и ОК “Кикинда”, на све могуће начине помагаће рад новог клуба, а нови клуб ће помагати матичним као битних база и школа одбојке које настављају са активностима- рекла је Радловић. Надовезао се Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

– Тренажни процес обавља се под стручним надзором тренера Игора Голијанина и Ивана Пантелића. Спојили смо сениорске екипе. Планирамо да у наредном периоду уиграмо одбојкашице кроз пријатељске утакмице и турнире. Средином наредног месеца, у организацији Одбојкашког савеза Севернобанатског округа планирамо да одржимо Куп толеранције. Након паузе у јулу, првог августу ћемо се окупити и започети припреме. Циљ је да у идућој такмичарској сезони изборимо пласман у виши ранг-потврдио је Пецарски.

Извор:Град Кикинда