НАШЕ ДЕВОЈКЕ ОСВОЈИЛА ТУРНИР У ФУТСАЛУ “СРБИЈА 2019“

Женска футсал репрезентација Србије победник је првог Међународном турниру за жене “Србија 2019”. Завршница турнира одиграна је у Кикинди, уз свесрдну помоћ локалне самоуправе, а пехар и прво место нашим девојкамма припао је захваљујући победи против Чешле. На крају утакмице било је 4:2 у корист изабраница селектора Дејана Мајеса. Он је похвалио залагање репрезентативки и захвалио Кикинђанима на доброј организацији:

– Ово је резултат напорног рада свих у тиму. Ове селекције раније су нас побеђивале са великом разликом, а сада је дошло време да ми постижемо сјајне резултате. Хвала ФСС на подршци – казао је Мајес. Највише голова на турниру је постигла Марија Вуковић. Њој је припало и ласкаво признање за најбољу играчицу:

– Имали смо договор са селектором да испунимо све захтеве које су нам задали тренери.. Пружили смо максимум, а резултат је сам дошао- признала је хитронога Зрењанинка која игра у Пожаревцу. Међународни турнир подржала је и Градска управа:

– Почаствовани смо што нам се указала прилика да угостимо четири репрезентације у футсалу. Ово је најбоља промоција женског фудбала. Посебно ми је драго што је Србија освојила турнир у нашем граду – навео је Миодраг Булајић, члан Градског већа. Турнир је трајао од 28. до 31 маја, а утакмице су се играле у Зрењанину и Новом Бечеју. Словакиње су турнир завршиле на трећем, а Словенке на четвртом месту.

Извор: Град Кикинда