НАШИ СЛИКАРИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРЕМУ

У изложбеном простору Куће Војновића у Инђији у петак, 23. октобра, отворена је 21. Смотра ликовних стваралаца аматера Срема. Пећиначки Културни центар и ове године се потрудио да на Зонску смотру пошаље три рада, а на Покрајинску смотру, према одлуци селектора смотре историчара уметности и ликовног критичара Саве Степанова, изабрана су два рада „То свако од нас може бити“ аутора Драгољуба Триндића и „Безнађе“ ауторке Иване Петковић.

Том приликом директор КЦ Пећинци Јован Деврња истакао је важност промовисања наше општине и када је ликовно стваралаштво у питању.

„Још једном је локални познати сликар Драгољуб Триндић потврдио зашто већ дуги низ година носи статус изузетног промотера наше општине на пољу ликовног стваралаштва. Посебно радује што је ове године ово поље ојачано младим снагама. Студенкиња Ивана Петковић уједно води ликовну радионицу са најмлађим талентима из Пећинаца. Надамо се да ћемо у и Бачкој Паланци на Покрајинској смотри достојно представити нашу општину” – рекао је Деврња, и додао да се селектор Степанов осврнуо и на делатност наших стваралаца истичући том приликом снагу израза и квалитет техничког умећа.

Драгољуб Триндић већ шести пут учествује на Покрајинској смотри, а 4 пута је био награђен. Реалиста доскоро, слику „То свако од нас може бити“ урадио је по први пут као апстрактни савремени уметник, а како нам је рекао управо из тог разлога пласман на Покрајинску смотру има велики значај за њега.

“Задржао сам елементе реализма и стварности око нас. Инспирација за ову слику је управо тренутна епидемиолошка ситуација у свету и вирус корона, а приказани су уплашени и збуњени људи, са заштитном маском на лицу и без ње, што је управо наша стварност. Поносан сам што представљам општину Пећинци и што сам се ево већ трећи пут узастопно пласирао на Покрајинску смотру, јер сваки пласман и свака награда у својој домовини, у својој кући посебно доприносе мојој личној афирмацији као уметника” – изјавио је Триндић.

Савез уметничких стваралаца аматера Војводине организовао је представљање 36 радова аутора из Шида, Сремске Митровице, Пећинаца, Руме и Инђије, а изложбени радови су доступни посетиоцима у изложбеном простору Куће Војновића у Инђији до четвртка 29. октобра, у периоду од 10 до 19 часова.

Извор: Општина Пећинци