НАСТАВЉА СЕ ОБНОВА ВЕРСКИХ ОБЈЕКАТА

Град Сомбор је у буџету за 2021. годину издвојио средства за финансирање обнове верских објеката, а у току су радови у римокатоличким црквама Свих Светих у Чонопљи и Пресветог тројства у Сомбору.

Тим поводом, ове цркве је посетио члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама Силард Јанковић, заједно са деканом сомборског деканата Јосипом Штефковићем.

У цркви Свих Светих у Чонопљи ради се на поставци нове расвете и замени дотрајалих електричних инсталација. Унутрашњост храма биће осветљена са 40 нових рефлектора, што ће, према речима жупника Ласла Хајдуа, много значити за службе, а такође ће и спољашњост бити осветљена са 8 рефлектора. Град је у ове радове инвестирао 2.000.000,00 динара.

Црква Пресветог тројства у Сомбору добила је нове подове, а радови ће се наставити и у другим просторијама овог здања. Жупник Јосип Пекановић је истакао да је су са великом пажњом биране нове плочице за поплочавање како би и функционално и естетски одговарале храму. Град је ове радове финансирао са 2.000.000,00 динара.

Извор: Град Сомбор