НАСТАВЉА СЕ УЧЕШЋЕ ГРАДА СОМБОРА НА ДЕЧИЈЕМ ФЕСТИВАЛУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

Учешће представника Града Сомбора на дечијем музичко-сценском фестивалу „Србија у ритму Европе“ за 2021. годину данас је озваничено свечаним потписивањем уговора.

Град Сомбор већ традиционално наставља сарадњу са организацијом „Србија у ритму Европе“, тако да ће сомборска деца имати прилику да представљају свој град, као и да стекну сценско искуство са овог престижног такмичења.

Уговор је испред Града Сомбора потписала заменица градоначелника Љиљана Тица, а испред организације „Србија у ритму Европе“ извршни директор Давид Макевић.

Фестивал се током 2020. године прилагодио епидемиолошкој ситуацији и упркос измењеном формату задржао најсавременије стандарде.

„Данас је направљен протокол о сарадњи. Град Сомбор ће бити у групи од 23 града и општине који ће бити укључени у пројекат. Ми смо сада у финалном делу завршетка наших припрема у овој години која је иза нас, могу слободно да прокоментаришем да смо пројекат који је имао за циљ да у овом турбулентном времену пронађе начин да се реализује и ми смо били једини пројекат који је то успео да учини на националном нивоу. Ове године имали смо 23 града и општине који су били део пројекта Србија у ритму Европе и сви они настављају истим корацима и истим темпом да буду присутни и наредне године“ истакао је Макевић.

Заменица градоначелника Љиљана Тица изразила је задовољство што се наставља сарадња и што ће Сомбор и 2021. године имати своје представнике на овом престижном музичко-сценском такмичењу.

„Потписивањем уговора између Града Сомбора и организационог тима Србија у ритму Европе ми смо омогућили наставак припремних радњи како би се што боље организовали и припремили такмичари који ће представљати и афирмисати  наш Град и опробати се у својим музичким способностима“ рекла је Тица.

Аудиције за одабир представника Сомбора на музичко-сценском такмичењу „Србија у ритму Европе“ организоваће се већ током јануара.

Извор: Град Сомбор