НАСТАВЉЕНА МОДЕРНИЗАЦИЈА ВОДОВОДА У НАДАЉУ

Већ двадесетак дана у Надаљу трају радови на замени азбестних цеви у водоводном систему. Након изградње фабрике за припрему воде за пиће и уградње нових вентила у шахтама, замена  водоводних цеви последњи је корак у комплетној реконструкцији и модернизацији система за водоснабдевање у овом месту општине Србобран.

„Претходне године смо урадили санацију чворишта водоводне мреже и то нам је омогућило да вршимо парцијалну замену дотрајалих водоводних цеви, што управо чинимо у Надаљу. Старе азбестне цеви се замењују новим, од безбедних материјала, и тренутно се врше радови у улицама Светог Саве и др Лазара Ракића, у укупној дужини од око два километра. Ово је само почетак јер смо за 2019. годину планирали замену комплетног водоводног система у Надаљу. Када се то заврши у овом месту ћемо имати у потпуности нови систем водоснабдевања; пре неколико година изграђена је фабрика воде, уредили смо све шахтове и променили вентиле, а сада радимо замену старих цеви. За посао у целом Надаљу биће нам потребно око 40 милиона динара“, рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран. 

Према његовим речима, овакав модел потпуне модернизације водоснабдевања планира се и за Турију и Србобран. „У Турији је замењено 50 одсто водоводних цеви и потребно је заменити другу половину, али и изградити фабрику воде. У овогодишњем буџету су планирана средства за изградњу овог постројења“, рекао је Парошки.

Извор: Општина Србобран