NASTUPI MLADIH HOKEJAŠA SPARTAKA PROTEKLOG VIKENDA

Prethodnog vikenda hokejaši subotičkog Spartaka su imali nastupe sa nekoliko selekcija.

Ekipa do 14 godina koja nastupa u fuziji sa HC Kiskoros iz Mađarske u sklopu „B“ prvenstva odigrala je dve utakmice i zabeležila polovičan uspeh – poraz od Ajkai Oriorsag 7:8 (2:5 2:2 3:1) i pobedu protiv Hatvan Titanok 7:0 (2:0 2:0 3:0). Ovoj selekciji je ostalo još 6 utakmica do kraja prvenstva. Za ekipu su nastupali: Janković Ognjen, Kukaras Luka, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara i Benčić Anastasija. Trener: Jaramazović Zoran, navodi subotica.info.

Selekcija U12 koja takođe nastupa u fuziji sa HC Kiskoros u sklopu „B“ prvenstva Mađarske je imala utakmicu u nedelju 01.03. u Segedinu i zabeležili su novu pobedu ubedljivim rezultatom 6:1 (1:0 2:0 3:1). Ovoj selekciji je ostalo još samo dve utakmice do kraja zvanićnog dela prvenstva gde se nalaze ubedljivo na prvom mestu sa svim pobedama i samo jednim nerešenim rezultatom. Posle toga ih očekuje još nekoliko jakih međunarodnih turnira u zemlji i inostranstvu. Za ekipu su nastupali: Bem Karlo, Gubičak Leon, Marton Leon, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Popov Jovana i Rac Sabo Hanna.

Selekcije U8 i U10 HK Spartak su prethodnog vikenda nastupali na velikom međunarodnom turniru u Novom Sadu pod nazivom „Future Stars“, na kojem je učestvovalo ukupno 26 ekipa (U10 ukupno 14 ekipa, u U8 je bilo 12 ekipa), iz Hrvatske, Bugarske i Srbije. Na ovom turniru su sve devojčice iz Subotice bile deo ekipe Serbia Girls, koju su činile devojčice iz svih klubova u Srbiji i kao takve su imale svoju ekipu i takmičile se protiv svih ostalih klubova. Posle razigravanja po grupama, usledile su utakmice za plasman, gde se selekcija U10 nije baš najbolje snašla, naročito u samim završnicama svojih akcija i na kraju su zauzeli 10. mesto na turniru, dok je ekipa do 8 godina napravila pravo malo iznenađenje osvojivši 2. mesto u ukupnom plasmanu, i to samo zbog slabije gol razlike od direktnog konkurenta (HK Zagreb/HRV) jer se međusobni susret završio nerešenim rezultatom, dok su oni imali za jedan gol bolji odnos. I pored toga, ova deca su bila zaista fantastična i na najlepši mogući način predstavljali naš klub, ostvarivši pobede i protiv „večitih“ iz Beograda (1:0 nad Partizanom i 2:0 protiv Crvene Zvezde). Od dece iz Subotice na ovom turniru su nastupali: Poljaković Filip, Ponjavić Andrija, Milanko Danilo, Anđelković Luka, Popov Novak, Blažić Teodor, Budinčević Petar, Rajković Marjan, Boršoš Augustin, Iveljić Matija, Marko Filip, Stipić Relja, Lakićević Vidak, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Nađ Strahinja, Trišić Lucien, Maravić Stefan, Tikvicki David, Kostić Vuk, Rajković Marin, Kujundžić Andrej, Čepela Teodora, Mandić Antonija, Lukić Dunja, Maravić Tijana, Tikvicki Martina, Simić Ljubinka, Šabić Iva, Kovač Nina, Brestovac Tara, Stanojević Jana i Mandić Marta. Treneri : Brestovac Uroš i Cox Michelle.

U Subotici su na žalost u subotu 29.02. ugašene mašine/kompresori za led, tako da se završena klizalačka sezona u našem gradu, te će sve subotičke takmičarske selekcije do kraja sezone (polovina aprila) morati da odlaze na treninge u mađarski Kiškoroš, kako bi koliko toliko ostali u formi za završne utakmice i turnire svih takmičenja. Tim povodom održani su poslednji treninzi svih selekcija i tradicionalno „ljubljenje leda“ i da ga imamo i sledeće sezone.

Izvor: subotica.info