НЕЋЕ БИТИ ПРЕРЕГИСТРАЦИЈЕ ТРАКТОРА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће влади предложити нове измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима на основу којих пољопривредни произвођачи неће морати да пререгиструју тракторе и пољопривредне машине којима су издате трајне регистрације и старе регистарске таблице.

„Тачније, предложићемо да се изменама Закона о безбедности саобраћаја на путевима предвиди да старе таблице и потврде важе и даље уз поседовање одговарајуће потврде о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза”, навео је Стефановић, саопштено је из МУП-а.

Он подсећа да је обавеза да се трактори и пољопривредне машине пререгиструју донета Законом о безбедности саобраћаја на путевима који је усвојен још 2009. године, а примена те одредбе је требала да почне 3. априла ове године.

„Изменама Закона које ћу предложити укинућемо одлуку о пререгистрацији трактора и пољопривредних машина, јер не желимо да пољопривредне произвођаче излажемо додатним трошковима”, објаснио је министар, пренео је Танјуг.

Према његовим речима, власници ће морати да поседују једино потврду о техничкој исправности, што је и до сада била законска обавеза, „јер нам је циљ да та возила буду сигурна и исправна, пре свега због безбедности свих учесника у саобраћају”.

Извор: Политика