НЕДЕЉА СРАМА, БЛУДА И НЕМОРАЛА!

„Српска радикална странка изражава неверицу, огорчење и забринутост због одлуке Града Нови Сад и ОПЕНСА – организације Омладинска престоница Европе 2019, да финансијски и логистички подрже тзв. Недељу поноса и геј параду у Новом Саду. Није у питању никаква недеља поноса, него недеља срама, блуда и неморала и парада стида и перверзије. Српска радикална странка захтева од градске власти да забрани параду стида, која је планирана за 17. мај, на Тргу Републике у Новом Саду. Скандал без преседана је да се, геј парада планира испред Змај Јовине гимназије, у непосредној близини Владичанског двора и Саборне цркве у Новом Саду. Нема никакве сумње да су се организатори, тенденциозно, определили за статичан скуп на Тргу Републике, у периоду од 12 до 14 часова, како би и прва и друга смена гимназијалаца сведочила паради стида, блуда и неморала. Српска радикална странка апелује на власт у Новом Саду да заштити ученике Змај Јовине гимназије и све Новосађане од манифестације, чији је циљ промоција блудничења и неморала.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је рекао да Нови Сад кроз своју богату историју никада није баштинио ове европске „вредности“, него је био центар духовности, писмености и културе српског народа на овим просторима.

„Српска радикална странка је очекивала да Нови Сад, у години када носи титулу престонице младих, буде прва локална самоуправа у земљи, која ће одговорити на питање, како зауставити масован одлив младих људи, који „главом без обзира“ напуштају Србију и беже „трбухом за крухом“ у бели свет. Уместо праве подршке, шансе и усмерења у складу са највишим моралним принципима, Нови Сад и ОПЕНС учествују у организацији геј параде и тзв. Недеље поноса. Ако је био услов да Нови Сад добије титулу престонице младих 2019. године, организација геј параде, хвала лепо, не треба нам таква титула.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да су против било каквог вида насиља који је усмерен према особама које имају хомосексуалне склоности и оријентацију, али да манифестацији, која данас почиње у Новом Саду, нема места на улици.

„Српска радикална странка је против пропагирања хомосексуализма као нормалног начина живота, као друштвене вредности. То није нормалан начин живота, него против природни блуд. Српски радикали изричито захтевају од градске власти да се дозове памети, одустане од финансирања и спречи одржавање параде стида, блуда и неморала у Новом Саду.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.