НЕГОВАЊЕ БРАТСКИХ ОДНОСА: ПРЕДСТАВНИЦИ ИНЂИЈЕ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА ГРАДА ПРИЈЕДОРА

Поводом обележавања Дана града Приједора, односно дана када је оај град у данашњој Републици Српској ослобођен о нацистичких и фашистичких окупатора у Другом светском рату, делегација општине Инђија присуствовала је свечаној академији и културно-уметничком програму.

Такође, уприличен је пријем код градоначелника Слободана Јавора а на маргинама скупа разговарано је о продубљивању односа започетких пре неколико година а формализовани у Повељи о братимљењу прошле године.

Како је навео шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић, суштина братских односа два града је спајање њених грађана кроз различите активности.

Да подсетимо, неколико спортских екипа је гостовало на турнирима и припремама у Приједору, почетком године на школу скијања на Козару ишли су ђаци основних школа а за неколико недеља у Инђији очекујемо посету ђака из Приједора.

Делегацију општине Инђија чинили су председник Скупштине општине Инђија Ђорђе Димић, шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић и одборници Никола Бандулаја и Радомир Зубац. 

Извор: Општина Инђија