НЕКА СЕ СПРЕМИ ЕВРОПА: РУКОМЕТАШИЦЕ ЖЕЛЕЗНИЧАРА ЗАСЛУЖЕНО НАЈБОЉА ЖЕНСКА ЕКИПА У ВОЈВОДИНИ

Одбрањен трофеј Купа Војводине, високо пето место на табели на крају јесењег дела сезоне, лавовска борбеност на свакој утакмици и достојанствено представљање клуба и места за које играју, неке су од одлика које су красиле рукометашице инђијског Железничара током првог дела Супер А лиге Србије за жене.

Како би им одао признање за учињене резултате, председник општине Инђија Владимир Гак примио је рукометашице које су оствариле одличне резултате и на крају године одбраниле Куп Војводине.

Једна од важних карактеристика овог клуба је младост-просечна старост првог тима је само 18.5 година а стручног штаба 33 године.

„Овако млада екипа је знак да инђијски рукомет има светлу будућност, али не само инђијски већ српски рукомет“, рекао је председник Гак честитајући девојкама на оствареним успесима.

Он је истакао да су освојени трофеји утолико значајнији ако се има у виду да је женски рукометни клуб Железничар, поред фудбалског клуба Инђија који такође игра у највишем рангу такмичења и који је имао највећа дуговања, био следећи најзадуженији клуб у општини приликом преузимања одговорности 2016. године.

Гак је управи и рукометашицама пожелео добро здравље и најавио значајнију помоћ локалне самоуправе у следећој години са жељом да остваре пласман на неко од европских такмичења.

„Надам се да ће нас и следеће године обрадовати не само новим трофејима, већ и европским победама“, закључио је Гак.

Председник клуба Јован Живановић захвалио се првом човеку општине на великој подршци изразивши уверење да ова екипа и девојке могу много да учине у будућности.

„Инђија се може поносити свим оним што овај клуб ради јер данас цела Србија прича о нама као одлично организованом клубу која са младим рукометашицама постиже одличне резултате“.

У изјави за медије, шеф стручног штаба ЖРК Железничар Влада Шимичић захвалио се Општини Инђија на великој подршци и похвалио девојке за изузетан рад, односу према клубу и понашању на терену и ван њега. Као највећих пех навео је повреде две битне играчице-Софије Жак и Јелене Кнежевић, али, како је рекао, нада се да ће оне убрзо вратити у пун ртенажни процес и припреме за пролећни део.

Капитен екипе Сузана Миличић изјавила је да су многи „Жељу“ доживели као изненађење првенства, али она као ни остале девојке не мисле тако јер се, по њеним речима, од почетка припрема створила хармонија у екипи која се прелила на терен. Она је додала да је уверена да екипа може много да уради у наставку првенства и да ће дати све од себе да остваре што бољи резултат.

Извор: Општина Инђија