NENAD NA EVROPSKOM A DANILO NA PRIPREMAMA U SLOVENIJI

U periodu od 18-25.10. u Sloveniji, u Portorožu održano je Evropsko prvenstvo za klasu optimist u jedrenju, navodi subotica.info. Na regatama je učestvovalo 156 dečaka i 113 devojčica iz cele Evrope i drugih kontinenata. Priliku da brani boje svoje zemlje i sa ponosom da je predstavlja dobio je i jedriličar JK Palića Nenad Zakić. Iako vremenski uslovi nisu išli na ruku mladom jedriličaru, on je uspeo da sve trke odvozi do kraja i zauzme 142 mesto. Mladost i upornost su nešto što Nenada čini uspešnim i vodi do svog cilja. 

Nenad je krajem ove sezone ušao u program „Olimpijske nade“, kroz koje će mu se pružati prilika za nekoliko treninga u inostranstvu, šta će sa sigurnošću doprineti boljim rezultatima na regatama, koje se održavaju za sada njemu nepoznatom terenu, to jest na morskim vodama.

Reprezentaciju Srbije u Portorož je vodio trener JK Palića, Dejan Zakić, kao trener sprske reprezentacije. 

U Portorožu se pridružio i jedriličar  JK Palića u klasi Laser standard Danilo Bešić, koji je svojim postignutim rezultatima u ovogodišnjoj sezoni takmičenja dobio  priliku da bude na pripremama u programu „Olimpijske nade“. 

Jedriličari Palića pored Nenada i Danila imaju još uspešnih takmičara koji će po svoje medalje doći predstojećeg vikenda na Berbanskim danima.

Izvor: subotica.info