NESTALI NE SMEJU BITI NEVIDLJIVI

Fondacija „Tijana Jurić“ danas je  obeležila Međunarodni Dan nestale dece. Ovaj dan je ustanovljen u znak sećanja na šestogodišnjeg Etana Paca, koji je nestao u Njujorku, na putu prema stanici školskog autobusa, 1983 godine.

foto : MedijaPortal

 

Današnjim performansom u centru grada, koji je počeo tačno u podne, skrenuta je pažnja svima da se osvrnu oko sebe, da sutra njihovo dete može biti nestalo, da se odmah reaguje u slučaju nestanka bilo koje osobe.

Izuzetno je važno da konstantno pričamo o problematici nestalih lica, naročito nestale dece. Važno je da svi kao građani pokažemo odgovornost i da se, koliko god je to moguće, uključimo u potragu za nestalima. Verujte da je svako deljenje fotografije nestalog lica na društvenim mrežama od velikog značaja. Kao organizacija koja se aktivno bavi ovom temom pune tri godine, imamo niz primera u kojima je dete pronađeno nakon apela u medijima i na društvenim mrežama“, naveo je Igor Jurić u obraćanju građanima Novog Sada.

foto : MedijaPortal

Ova akcija označava početak kampanje „Nestali ne smeju biti nevidljivi“, koja nas sve edukuje kako da se ponašamo u slučaju nestanka deteta ili odraslog lica.

Prikladnom pozorišnom predstavom, podršku ovoj akciji dali su beogradski pantomimičari.

foto : MedijaPortal

Svoju nesebičnu podršku akciji dalo je i neformalno Udruženje „2 minuta tišine“ , koje podržava Fondaciju „Tijana Jurić“ u svim akcijama.

foto : MedijaPortal

Okupljeni građani mogli su da se fotografišu sa maketom nestale osobe, a na kraju su uz pomoć volontera Fondacije „Tijana Jurić“, pušteni baloni u vazduh.

foto : MedijaPortal

Ovu akciju su potpomogli : Grad Novi Sad i Vlada AP Vojvodine.

Udruženje Medija Portal i Vojvodjanske.rs pružaju bezrezervnu podršku ovoj akciji.

Za kraj ovog izveštaja, objavljujemo broj telefona na koji možete prijaviti nestalo dete ili osobu:

0800/ 200-880.