НЕСВАКИДАШЊИ КОНЦЕРТ ЖПГ „МЕЛИЗМИ“ И КЛАПЕ „ПАРТЕНЦА“ ИЗ СПЛИТА

Културни центар Кикинда и Женска певачка група “Мелизми“ уприличили су несвакидашњи музички догађај, угостивши клапу “Партенца“ из Сплита и тако Кикинђанима приредили квалитетан и леп концерт на Градском тргу. Кикинђанке су отвориле концерт са неколико својих песама са редовног репертоара, а потом су грађани могли да уживају у старим и новијим хитовима далматинске музике, праћеној гитаром, контрабасом и мандолинама. Концерту су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, покрајинска посланица, Станислава Хрњак и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Гостопримство по ком је Кикинда и те како позната био је разлог више на основу ког су наши гости из Сплита желели да нас посете и заједно са Женском певачком групом Мелизми одрже веома леп концерт. Поред тога, сигуран сам да је ово почетак једне лепе сарадње. Кикиндско лето је увелико у току, али и поред тога, имамо додатних оваквих културних дешавања, што нашим суграђанима пружа прилику да уживају у разноврсном програму. Сигуран сам да ће бити прилике да се и наши уметници представе Сплићанима“, рекао је градоначелник.

Чланови клапе “Партенца“ боравили су у Кикинди неколико дана, тако да нису крили одушевљење кикиндским гостопримством и домаћом кухињом:

“Кикинђани су приметили са колико љубави радимо, осетили су огромну енергију коју улажемо током наступа. Клапско певање је у Далмацији заштићено и УНЕСКО-м, тако да смо одлучили да се представимо уз пратњу наших традиционалних инструмената као што су мандолине, класичне гитаре и контрабас, па све то уз многе обраде старих и новијих далматинских песама“, истакао је Давор Маленица, представник клапе “Партенца“ из Сплита.

Очекује се да се сарадња прошири:

“Припремили смо веома интересантан концерт, посебно што смо угостили наше пријатеље из Сплита, клапу Партенца. Ми смо отворили концерт са пет одабраних песама са нашег редовног репертоара, а потом смо бину препустили нашим гостима. Наравно, искорстили смо прилику да заједно отпевамо неке композиције. Сарадња са Сплићанима је тек почела, али мислим да има доста простора да се она прошири“, додала је Јасна Грбић, представница ЖПГ “Мелизми“, Кикинда.

Извор: Град Кикинда