НЕСВАКИДАШЊОМ СЛАТКОМ АУКЦИЈОМ ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА ЗА СТИПЕНДИЈЕ

У среду 17. априла у атријуму и Свечаној сали зграде Жупаније, у организацији Ротари клуба Сомбор, града Сомбора и Фондације Ане и Владе Дивац одржана је хуманитарна аукција уметничких чоколадних јаја.

Чоколадна јаја која су била предмет аукције израдили су пријатељи ове хуманитарне акције, предузеће  „Арт Ивал“ д.о.о. из Београда, а средства која су прикупљена на овој аукцији обезбедиће две једногодишње стипендије за талентоване и вредне ученике средњих школа.

Поздрављајући присутне учеснике аукције и госте, градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић је истакла да је од изузетног значаја за град што има једног врло доброг и квалитетног партнера као што је Ротари клуб Сомбор.

„За нас је иницијатива да се један овакав догађај организује била част и задовољство,  посебно што то радимо и у духу предстојећих ускршњих празника, у жељи да афирмишемо мир, благостање, али, свакако, и хуманитарни аспект свих нас као појединаца овог друштва. С друге стране, у том смо процесу преко Ротари клуба нашли једног врло доброг и квалитетног сарадника као што је Фондација Ане и Владе Дивац, који већ неколико година на територији града Сомбора са нашим удружењима, али и самостално као фондација, спроводе читав низ врло значајних и квалитетних активности. Када такве активности за резултат имају и то да наши млади суграђани добију и финансијску подршку за то што су успешни, добри и желе да се образују, онда то свакако још више доприноси свима нама и ономе што радимо заједно. Отуда ћу ову прилику искористити да се захвалим још једном Ротари клубу Сомбор, Фондацији Ане и Владе Дивац, да се захвалим нашим младим и добрим суграђанима и пожелим им да такви успешни и добри и квалитетни  буду и у будуће, а свима онима који славе честитам предстојеће ускршње празнике“ истакла је градоначелница Душанка Голубовић у свом обраћању.

„Ротари клуб Сомбор у својој заједници делује стварајући позитивне утицаје тако што смо организовали низ акција, као што су помоћ и набавка опреме за болницу, набавка лабараторијске опреме за дом здравља, порибљавање рибног фонда пуштањем млађи у воде које се налазе у Сомбору и околини, па све до набавке ватрогасног возила које је још увек у употреби у ватрогасној служби“ рекао је председник Ротари клуба Сомбор Зоран Огризовић и додао да Ротари клуб и тренутно има акције као што су ревитализација сата на Градској кући, нова набавка изузетно вредне опреме за Дом здравља и ова акција чији циљ јесте да лицитирањем ускршњих чоколадних уметничких јаја прикупе средства за стипендирање талентованих младих ученика средњих школа из социјално угрожених породица.

На јуче одржаној аукцији било је изложено 33 експоната, 30 мањих уметничких чоколадних јаја и 3 велика. Лицитирањем је на крају вечери прикупљено укупно 246.600,00 динара, што ће по речима организатора бити довољно за две годишње стипендије.

Извор: Град Сомбор