НИКАД САДРЖАЈНИЈИ “ДАНИ ЛУДАЈЕ” ПОЧИЊУ У ЧЕТВРТАК

НИКАД САДРЖАЈНИЈИ “ДАНИ ЛУДАЈЕ” ПОЧИЊУ У ЧЕТВРТАК

Богат и новим садржајима оплемењен програм 34. “Дана лудаје” у четвртак ће отворити такмичење основаца “Игре са лудајом”, а деца ће из кочије у облику бундеве позвати Кикинђане на четвородневну манифестацију. Неће изостати “Киндербал” и увек атрактивам дефиле костимираних предшколаца. Новине су пратећи пограми попут “Витешких дуела” које је на програму у петак, или резбарење велике бундеве. Мастери карвинга у недеље ће уметнички изрезбарити лудају тешку више од 150 килограма:

– Неће изостати ни избор најтеже и најдуже тикве. Новина је да је проглашење победника у суботу, у 13 сати. Најупешнијим одгајивачима награде ће уручити глумицаВесна Чипчић, а такмичење ће бити интернационалног карактера. Потврђен је долазак и три победничке бундеве из мађарске варошице Рацалмаш. На њиховој манифестацији у част бундеве, протеклог викенда промовисали смо наше “Дане лудаје” . Препоручујемо и “Кутак за савршен тренутак”. Тако смо назвали сегмент који вас, у суботу и недељу, очекује на платоу испред Градске куће- каже Оливера Маринков из Одсека за послове развоја града и додаје да неће изостати и већ стандарно проверени садржаји попут “Банатског фруштука”, “Европског кутка” и “Гостињске собе”. Организатори верују да ће се нашим суграђанима и гостима из земље и иностранства свидети и богат музички програм. Концерта дешавања у четвртак отварају Хор и оркестар “Аттендите”. Наредне вечери наступиће Жељко Јоксимовић и Аца Лукас. У суботу ће госте забављати “Салса y Пунто”, Митар Мирић и Драгана Мирковић. Музички програм у недељу ће затворити бендови “Инвазија” и “Деца лоших музичара”. Јасмина Миланков, руководилац Одсека за послове развоја града, подсетила је да је прошлогодишња манифестација окупила око 65.000 људи:

– Позивамо вас на 34. “Дане лудаје” и много нових и лепих садржаја. Биће то прилика да се сви добро проведемо- рекла је она.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: