НИКОЛА ТОДОРОВИЋ ОСВОЈИО ЗЛАТО НА ШАМПИОНАТУ У БОРИЛАЧКИМ СПОРТОВИМА ЕВРОПСКИХ УНИВЕРЗИТЕТА

Управа Факултета техничких наука организовала је свечани пријем шампиона Николе Тодоровића, нашег студента друге године Рачунарства и аутоматике, који је на недавно завршеном шампионату у борилачким спортовима европских универзитета „EUSA Combat Championships“ у Загребу, освојио златну медаљу за Универзитет у Новом Саду, представљајући  ФТН.

На овом такмичењу које се реализује под окриљем EUSA организације (European University Sport Association) учествовали су представници 170 универзитета из целе Европе, а Никола је представљао УНС, односно ФТН у дисциплини К-1, која представља најтежу дисциплину кик-бокса, у категорији -75 кг. „Велико ми је задовољство што сам имао прилику да представљам свој универзитет и факултет на овако великом такмичењу и уз то да освојим најсјајнију медаљу. Овај успех ме подстиче да се још више трудим и то је увертира у оно што следи, а то је Светско првенство које ме очекује средином октобра где се надам истом резултату“ – наводи Никола.

Никола је стандардни репрезентативац Кик-бокс савеза Србије. Био је јуниорски светски првак у кик-боксу, вишеструки је првак Србије и освајач бронзане медаље на прошлом Европском првенству за сениоре. Уз све своје спортске активности, Никола је успешан студент друге године ФТН-а који испите полаже у року.