NINA ŠABIĆ PREDSTAVLJALA SRBIJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Evropsko prvenstvo u muškoj i ženskoj gimnastici u seniorskoj održano je u Antaliji u Turskoj na kojem je uspešno nastupila i Reprezentacija Srbije, navodi subotica.info. 

Jedina predstavnica Srbije u ženskoj gimnastici bila je Nina Šabić, najbolja gimnastičarka Srbije. Uz nju je bio i njen trener Miloš Vucelić iz Gimnastičkog Sokolskog društva Spartak. Nina Šabić je učestvovala u višeboju, u kojem je postigla zapaženih 41.798 poena, što joj je omogućilo da osvoji 86. mesto. Ovo je bilo njeno prvo evropsko seniorsko prvenstvo, na kojem je svojim dobrim nastupom pokazala ne samo svoj talenat, već i visoki potencijal za budućnost. Najbolji plasman imala je u preskoku gde je sa osvojenih 12.183 boda zauzela 14. mesto, malo joj je nedostajalo da se plasira u finale u ovoj disciplini. Iako ima tek 16 godina it što je ovo bilo njeno prvo seniorsko Evropsko prvenstvo ostvarenim rezultatom u preskoku bila je najbliža od svih takmičara iz Srbije da ostvari plasman u jedno finale u spravama, što bi predstavljalo veliki uspeh za srpsku gimnastiku. Evo Evropsko prvenestvo za nju je veliko iskustvo u klubu se nadaju i veruju da u skoroj budućnosti može ostvariti još bolje rezultate. 

U muškoj sportskoj gimnastici, Srbiju su predstavljali Petar Vefić, najbolji višebojac Srbije, Ivan Dejanović, najbolji na vratilu u Srbiji, Vladimir Drakulić, kao trener, i Dejan Dejanović, kao sudija. Petar Vefić je nastupio u višeboju i postigao veoma dobar rezultat od 76.599 poena, što mu je donelo 45. mesto. Ivan Dejanović je nastupio na vratilu, na kojem je ostvario rezultat od 13.166 poena i zauzeo 28. mesto. 

Izvor: subotica.info