НИС ИЗДВАЈА 5 МИЛИОНА ЗА ДИГИТАЛНУ ОПРЕМУ У ДВЕ ШКОЛЕ

У оквиру програма „Заједници заједно 2020“, компанија НИС подржаће 72 пројекта којима ће бити унапређена дигитализација наставног процеса и повећана безбедност деце и наставника у школама широм Србије. Два пројекта укупне вредности пет милиона динара, биће реализовани у образовним установама у општини Србобран.

Основној школи „Петар Драпшин“ у Турији одобрен је пројекат омогућавања извођења дигиталне наставе набавком основне дигиталне опреме коју школа не поседује, а која обухвата лаптоп и десктоп рачунаре, пројекторе, таблете и интерактивне табле, чиме се задовољавају потребе извођења наставе у дигиталном окружењу за све ученике школе. Вредност пројекта је 2,5 милиона динара.

Основној школи „Жарко Зрењанин Уча“ у Надаљу одобрен је пројекат набавке дигиталне опреме у виду интерактивних табли, пројектора, мултифункционалног уређаја (штампач-копир-скенер) и лаптоп рачунара у циљу омогућавања извођења наставе у дигиталном окружењу на нивоу целе школе. И овај пројекат вредан је 2,5 милиона динара.

„Програмом су подржане основне и средње школе из 12 партнерских градова и општина у нашој земљи, у којима НИС остварује највећи део својих пословних активности: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Житиште и Србобран. Управо зато што су савремени начин образовања и безбедност деце у школама препознати као приоритет за улагање, компанија НИС ће за ове пројекте у 2020. години донирати 114,5 милиона динара. Овогодишњи програм реализован је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством унутрашњих послова Републике Србије“, наводи се у саопштењу НИС-а.

Извор: Општина Србобран