НИС НА КОНКУРСУ ОПРЕДЕЛИО ДОМУ ЗДРАВЉА 17 МИЛИОНА ДИНАРА

Кикиндском Дому здравља, у оквиру програма „Заједници заједно“, компаније НИС за 2019. годину, одобрено је 17 милиона динара. Средства ће се утрошити за инвестиционо одржавање Дечјег и Школског диспанзера, набавку медицинске опреме и намештаја, али и куповину санитетског возила са најмодернијом опремом. Директорица ове установе, др Биљана Марковић, изразила је задовољство што је компанија НИС препознала важност пројекта „Унапређење система примарне здравствене заштите деце и омладине на територији Града Кикинда“. Начелница Службе за здравствену заштиту деце и омладину, др Весна Томин, конкретизовала је радове којим ће бити обухваћени Дечји и Школски диспанзер:

-Планирано је кречење, фарбање столарије и радијатора у чекаоницама и ординацијама, али и замена подова. То је врло важно јер оба објекта датирају с почетка 20. века. У дворишном делу је планирано сређивање приступних стаза. Дечји диспанзер добиће и приступну рампу за инвалиде. Предвиђена је испорука дигиталне ваге са висинометром, комплет за кисеоник, као и хидрауличне пресе за протезе – навела је др Томин и нагласила да се у претходном периоду занављање опреме обављало парцијално:

-Захваљујући програму “Заједници заједно” ми ћемо значајно унапредити нашу примарну заштиту, али и дијагностику и лечење пацијената- навела је др Томин. Начелник Службе хитне помоћи, др Милош Бајић, потврдио је да ће се део одобрених средстава утрошити за набавку санитетског возила за потребе транспорта деце и омладине којима је неопходна здравствена заштита на секундарном или терцијалном нивоу:

– У питању је модерно санитетско возило са са аутоматским склопивим носилом, кардилошком столицом, кисеоничком инсталацијом и дефибрилатором, јер је постојећи стар већ 10 година. Постојећа возила имају велику километражу, па је испорука новог санитета од велике важности – казао је др Бајић.

Извор: Град Кикинда