NIŠLIJE POSLE PET SETOVA SLAVILE U SUBOTICI

Spartak – Niš 2:3 (17:25, 25:21, 25:22, 25:27, 10:15)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 300. Sudije. Rogić Dejan i Gradinski Goran

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 3, Veselinović 17, Peić (libero), Seizović, Simić 7, Nestorović, Tonić, Dulić, Radosavljević 15, Tumbas 11, Nedeljković 6. 

Niš: Lopar 7, Pejčić 2, Nikić, Jović (libero), Milovanović, Kovač, Keita 32, Stojković 9, Ikhbayri 16, Jelić 6, Živanović, Jovanović, Tokić 2. 

Ponovo dramatična odbojkaška utakmica u Subotici. Ovaj put gosti su bili bolji i posle pet dugih setova odneli veći broj bodova u Niš. Junak susreta bio je Keita koji je sakupio velikih 32 poena, navodi subotica.info.   

Spartak je na početku grešio sa servisa što su gosti iskorsitili i poveli sa 5:2. Sredinom seta subotičani su napokon došli do svoje igre i do preokreta od 15:14. Međutim, umesto da nastave u tom ritmu, došlo je do naglog pada i grešaka u igri. Do kraja seta uspeli su da osvoje još samo dva poena pa su Nišlije povele sa 1:0.   

Proradio je blok Spartaka u drugom setu. Tumbas je uspeo da zaustavi Keitu, pa su domaći poveli sa 9:6. Niš uspeva da poravna na 9:9, ali je to bilo kratkog daha. Nanizali su domaći mini seriju i na kratki predah otišli sa tri poena viška, 12:9. U nastavku drugog seta Spartak je poveća razliku, blokom Nedeljkovića, pa potom i Tumbasa poveli su sa 20:14. Uprkos vodstvu od 6 poena nije izostalo neizvesnosti ni u drugom setu,  gosti preko Keite stižu na 20:21. Na sreću domaće publike Nedeljković i Radosavljević osvajaju poene a set zaključuje Radosavljević blokom za poravnanje na 1:1.  

Nastavili su subotičani u istom ritmu te poveli sa 3:0 u trećem setu. Greškama gostiju i novim blokom Tumbasa na semaforu je stajalo 11:6 za subotičane. As servisom Nedeljkovića Spartak stiže do vodstva od 17:11. Nisu uspeli odbojkaši iz Niša da poremete igru domaćih u tim trenucima, as servisom Veselinovića domaćini stižu do pet set lopti, 24:19. Prve tri nisu iskoristili da bi Radosavljević doneo preokret na utakmici i vodstvo Spartaka od 2:1 u setovima. 

Dobri servisi Radosavljevića i uz dva asa, Spartak dolazi do prednosti od 4:0 početkom četvrtog seta. Jedimo je Keita u tim momentima pružao otpor što nije bilo dovoljno da se gosti rezultatski približe. Blokom Simića i uz as servis Arsenoskog, domaći su imali pet poena viška, 11:6. Potom je blok bio saveznik gostiju koji su se primakli na dva poena, 11:13. Veselinović je vratio prednost domaćinu od 4 poena, 17:13, i činilo se da Spartak ide ka novoj pobedi. Razigrao se tada Keita, nanizao je čak pet poena u seriji od kojih su tri bila as servisa za rezultatski preokret i vodstvo nišlija od 21:19. Tokić povećava na 22:19 a nakon greške Keite gosti uspešnim blokovima Stojkovića i Tokića dolaze do set lopte, 24:20. Domaći se nisu predavali, napravili su seriju od 4 poena i poravnali na 24:24. Usledio je poen na obe strane za 25:25, tada su subotičani napravili dve greške i dozvolili da meč uđe u odlučujući peti set.  

Poremetila se igra domaćina, ispali su iz ritma što koriste gosti za prednost od 4:0. Tumbas napokon prekida niz nišlija, ali samo na kratko jer su usledili novi poeni u seriji za velikih 8:1 za goste. Domaći su ipak uspeli da se vrate u meč i da se primaknu na tri poena 10:13, međutim više od toga nisu mogli. Najbolji pojedinac susreta, Keita blokom okončava utakmicu.    

Izvor: subotica.info