ЊИХОВ РАД И ДЕЛА ЗАСЛУЖИЛИ НАЈЗНАЧАЈНИЈА ГРАДСКА ПРИЗНАЊА

Заслужним појединцима, групи младих хуманиста и спортском клубу данас су уручена најзначајнија градска признања. Годишњу награду града Кикинде добили су врсни педијатри, др Весна Томин и проф. др Недељко Радловић, рукометаши “Кикинде Гриндеx”, али и петорица младића који су донирали кожу тешко повређеним радницима НИС-а из Кикинде. За исказану хуманост и солидарност годишња награда припала је нашим суграђанима Дамиру Комленићу, Ђорђу Чичулићу, Стојану Мишковићу, Сави Зорићу, као и Јовану Мијатовићу из Банатског Деспотовца:

– Осећања су помешана. Драго ми је што је наш град препознао оно што смо урадили за наше повређене колеге. Нас петорица донирали смо кожу. Желео бих да подсетим да су жељу да донирају кожу исказала 23 потенцијална донора, док је 76 особа даровало крв – рекао је Комленић. Добитницима годишњих награда и похвалница честитао је градоначелник Кикинде, Павле Марков и 2018. оценио као веома успешну годину:

– Започели смо прву фазу изградње фабрике воде и реконструкцију водоводне мреже, а у 2019. нас очекује реализација прве и друге фазе овог капиталног пројекта. Израдња нове градске пијаце одмиче жељеном динамиком. Видљиви су резултати и нашег привредно економског развоја. Улагали смо у инсититуције културе, саобраћајнице и наша села. Честитам свим добитницима. Ваши резултати најбољи су пример како треба радити и доприносити својој заједници, а награде сте апсолутно заслужили – поручио је Марков. Награда за животно дело припала је Аранки Фелбаб, која је 30 година обављала функцију секретарке Црвеног крста и оставила неизбисив траг у тој хуманитарној организацији:

– Свих ових година, била сам мали део огромног тима људи који је несебично и посвећено помагао људима у тешкој животној невољи – рекла је она. Градске похвалнице добили су Слабољуб Косановић, Јован Блат, проф. др Ервин Варга, Пекара “Ристевски”, “Италтекс интимо” ДОО, Дувачки оркестар ДВД , градско и сва сеоска добровљна ватрогасна друштва.

Извор: Град Кикинда