НОВ ИЗГЛЕД ДОБИЈА И ТРОТОАР ИСПРЕД НАЈДУЖЕ СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ У ЗРЕЊАНИНУ – РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЛОЧНИКА И САДЊА НОВОГ ДРВОРЕДА

ЈКП “Чистоћа и зеленило” најавило је почетак реализације пројекта у делу Улице Коче Коларова, односно реконструкцију тротоара и дрвореда испред најдуже стамбене зграде у Зрењанину, познате као “Леснина”.

Радови обухватају уклањање болесних и небезбедних стабала, садњу новог дрвореда сребрнолисног јавора и комплетну реконструкцију тротоара бехатон плочама, у дужини од 200 метара.

То комунално предузеће израдило је и пригодне паное, на којима је наведено и визуелно приказано шта ће се све и када радити. У среду, 9. марта, почиње уклањање постојећих стабала, чији је билошки капацитет нарушен и која представљају опасност по људе и имовину.

Након тога, уследиће радови на реконструкцији дотрајалог и оштећеног тротоара, чији је очекивани период завршетка у априлу месецу. У току јесени предвиђена је садња новог дрвореда сребрнолисног јавора, који брзо расте, лако се обнавља, тражи пуно сунца, а лако подноси ниске температуре.

Зграда у Коче Коларова, с кућним бројевима од 60-68, познатија као “Леснина”, представља куриозитет у граду, јер се ради о најдужој стамбеној згради у Зрењанину. Изграђена је 1966. године, дужине је 170, а ширине 14,5 метара. По изградњи, у приземљу и на четири спрата имала је 173 стана, а данас су целом њеном дужином пословни и трговински простори. Самим тим, тротоар испред ње представља изузетно фреквентно место и једну од главних пешачких комуникација у оквиру насеља “Доситеј Обрадовић”, на територији истоимене месне заједнице.    Коментаришући почетак радова и на овој локацији, градоначелник Симо Салапура истакао је да су и овде радови усмерени у два, међусобно повезана правца.
“Настављамо активности на озелењавању града, садњи нових дрвореда и стварању лепших градских простора, а упоредо с тим обнављамо и тротоаре, посебно оне с највећом пешачком фреквенцијом, као што је то случај на Багљашу или овде, код “Леснине”. Пролећни месеци у Зрењанину протећи ће свакако у бројним инфраструктурним радовима и у граду и у насељеним местима”, рекао је градоначелник.

Извор: Град Зрењанин