НОВ ПЕШАЧКИ МОСТ ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је данас у Прхову, у присуству директора Водопривредног предузећа „Галовица“ Јовице Гагрице и председника Савета месне заједнице Прхово Ивана Коњевића, радове на изградњи пешачког моста у овом насељу, и том приликом рекао да је кључни циљ пећиначке локалне самоуправе безбедност и унапређење квалитета живота свих грађана, а посебно деце.

„Саобраћајница која пролази кроз Прхово је једна од најфреквентнијих у нашој општини, а мештани овог дела насеља имају велики проблем да се крећу тротоаром јер морају, код канала, да изађу на пут. У том случају најугроженија су деца, што је недопустиво. И управо зато, овај пешачки мост не само да ће повећати квалитет живота мештана, него ће умногоме повећати безбедност деце“ – рекао је председник Ђокић.

Радове на изградњи пешачког моста, на каналу који дели улице Сремска и Иве Лоле Рибара, изводи ВД „Галовица“, а по речима директора овог предузећа Јовице Гагрице, заједно са пећиначком локалном самоуправом труде се да реше овај вишедеценијски проблем мештана Прхова.

„Оваквих примера биће све више и више. Само прошле године Воде Војводине су заједно са Галовицом и Општином Пећинци уложили у каналску мрежу преко 100 милиона динара, а ове године ћемо доћи до 150 млиона динара. Општина Пећинци има најгушћу каналску мрежу у Срему, на 14 катастарских општина имамо 1100 километара каналске мреже, тако да ћемо интензивирати радове током целе године“ – изјавио је Гагрица.

Иван Коњевић, председник МЗ Прхово, рекао нам је да, иако је Прхово једно од најмањих насељених места у општини Пећинци, последњих пар година урађене су изузетно значајне инвестиције у овом насељу.

„У току су радови на завршетку канализационе мреже и гасификације насеља, а након тога планирано је да се уради и замена азбестних водоводних цеви. Овај мостић чекамо већ деценијама. Посебно је било опасно за децу која су морала да изађу на веома прометан пут да би наставила даље да се крећу тротоаром. Такође, у плану је да се асфалтира пут у Гробљанској улици, да се уради каналски појас, како би деца могла безбедно да се крећу кроз све улице само тротоаром, што до сада није био случај“ – казао је Коњевић.

А да ће нови пешачки мост значити свим Прховчанима, а посебно деци, сматра и мештанин Зоран Јовановић, који живи у непосредној близини канала и који се свакодневно сусретао са децом која морају код канала да изађу на прометну саобраћајницу. Сада ће, како је рекао, моћи безбедно да иду у вртић и школу, а и родитељи ће бити сигурнији.

Извор: Општина Пећинци