НОВ СИСТЕМ НАПЛАТЕ ПАРКИРАЊА НА ПАРКИНГУ “ПРЕВЛАКА” ВЕЋ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

Након најављиваних инвестирања Јавног комуналног предузећа “Пијаце и паркинзи” у модернизацију посебних паркиралишта у граду Зрењанину, на паркингу “Превлака” почео је да функционише нов систем наплате паркирања. У њега је уложено 3,8 милиона динара, а средства су, уз ангажовање градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, обезбеђена из градског буџета. 

 Инсталирани систем карактерише бесконтактни улаз, а за претплатнике и бесконтактни излаз с паркинга њиховим возилима. Излазни пункт сада је подељен на две саобраћајне траке – једна је намењена возачима који плаћају паркирање као и до сада, код инкасанта, а друга возачима претплатницима, власницима ЕНП картица.

Ускоро ће бити омогућено и плаћање путем мобилне апликације. Уз овај систем, инсталиран је и видео-надзор који прати рад инкасанта, као и цео простор око наплатног места.

 Све ово је урађено с циљем унапређења рада, модернизације услуга и повећања прихода предузећа.

По речима директора ЈКП “Пијаце и паркинзи” Александра Мартинова, нов систем наплате већ даје прве резултате.
– У првих петнаест дана рада система, овај паркинг са расположивих 250 места већ бележи повећање прихода од 50 одсто, уз бржи улаз и излаз возила. Настојаћемо да и у наредном периоду унапређујемо наше услуге и будемо на услузи суграђанима и свим посетиоцима нашег града – рекао је директор Мартинов. 

Паркинг “Превлака” највећи је јавни паркинг у граду и обухвата, практично, 13 процената од укупног броја паркинг-места у граду која су у систему наплате ЈКП “Пијаце и паркинзи” (1869). Цена паркирања по започетом сату на овом паркингу износи 40,00 динара, уз могућност куповине претплатних карата за један, шест или дванаест месеци.   

Извор: Град Зрењанин