НОВА ФАСАДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У КЉАЈИЋЕВУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, помоћник покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић и посланица Покрајинске владе Нада Мандић посетили су Основну школу „Никола Тесла“ у Кљајићеву поводом завршетка радова на термоизолацији и постављању фасаде.

ОШ „Никола Тесла“ аплицирала је на Конкурс расписан од стране Покрајинског секретаријата за образовање и добила износ од 4.000.000,00 динара како би обновила школску зграду која  је стара преко 100 година, била лошег изгледа и безбедоносно несигурна за кориснике.

Град Сомбор је суфинансирао обнову фасаде са средствима из Градског буџета у износу од 8.000.000,00 динара, тако да укупна вредност радова износи 12.000.000,00 динара. Реализацијом овог пројекта ђаци и запослени у овој школи добили су безбедан, економичан и леп објекат, а зграда је постигла ниво Ц енергетске ефикасности.

Поред поменуте инвестиције, у току је реализација пројекта замене дотрајалог грејног система који је небезбедан, економски и еколошки неприхватљив, са новим системом котлова на гас. Ова инвестиција је вредна 13.000.000,00 динара.

Извор: Град Сомбор