НОВА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА „РАСАДНИК“ АТРАКТИВНА ЛОКАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ИНВЕСТИТОРЕ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, са својим сарадницима, обишао је завршне радове на потезу индустријска зона “Расадник“, вредности преко, до сада уложених, 110 милиона динара. Завршени су радови на изградњи интерних саобраћајница, јавне расвете и атмосферске канализације, за шта је заједно са Министарством привреде издвојено преко 80 милиона динара, а завршена је и изградња трафо – станице за шта је Град Кикинда, заједно са ЕПС-ом, издвојио 33 милиона динара. Поред тога, од Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Град Кикинда је добио 55,4 милиона динара за изградњу јавне расвете од кружног тока Шумица до Индустријске зоне “Расадник“ и она ће бити постављена током наредне године. Радове су, поред градоначелника, обишли Јелена Бајић Иветић, секретарка Секретаријата за урбанизам, обједињену процедуру и изградњу града и Саша Танацков и Мирослав Дучић, чланови Градског већа.

“Најновија индустријска зона је добрим делом спремна за потенцијалне инвеститоре. У претходном периоду смо, захваљујући Министартву привреде, потпуно уредили простор, заједно са ЕПС-ом монтирали трафо- станицу, а потом смо добили и бесповратна средства од Покрајине, како бисмо наредне године са новом расветом завршили прилаз индустријској зони, која ће, без сумње, постати једна од најатрактивнијих локација за потенцијалне инвеститоре. Ово је континуитет Града Кикинде који брине о својим грађанима, тако што ће обезбедити нова радна места, поготово што ће будућа брза саобраћајница Кикинда – Сомбор пролазити управо поред индустријске зоне, што ће бити додатна погодност у привлачењу инвеститора“, рекао је градоначелник.

Индустријска зона “Расадник“ је део слободне царинске зоне ’’Суботица“ доо – територија у Кикинди, површинe преко 20 хектара и налази се на траси будуће брзе саобраћајнице Бачки Брег – Сомбор – Кикинда – Наково:

“Зона је сада инфраструктурно опремљена, што значи да су изграђене саобраћајнице, канализација, телекомуникационе инсталације и расвета. Зона има пет парцела које су предвиђене за инвеститоре . Остало је да се изгради пречистач отпадних вода. Радови су започети 24. августа и завршени у договореном року. Извођач радова била је компанија ‘Градитељ’ АД.“, додала је Јелена Бајић Иветић, секретарка Секретаријата за урбанизам, обједињену процедуру и изградњу града.

Извор: Град Кикинда