НОВА КАМПАЊА ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“ ЗА УВОЂЕЊЕ ДОЖИВОТНОГ ЗАТВОРА

Фондација Тијана Јурић покренула је нову кампању „Ћутање није решење. Заштитите децу“, у циљу подсећања дрžжаве и поновног скретања пажžње јавности о потреби за увођењем казне дожžивотног затвора.

Кампања је почела припремом билборда који ће у наредних месец дана бити постављени у двадесет градова у Србији а решења која ће се наћи на билбордима приказују уплакану децу и слогане „160.000 потписа није довољно?“, „Колико још деце треба да изгубимо?“, „Ћутање није решење. Заштитите децу“.

„Ова кампања никога не би требало да изненади. Ми смо већ најављивали да нећемо стати док се нешто не промени, а подсећам, захтевамо да се Кривични закон измени увођењем казне дожžивотног затвора за најтеžже облике тешких кривичних дела која су за последицу имала смртни исход детета, малолетника или трудне жене, рекао је Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић.

Кампања „Ћутање није решење. Заштитите децу“ трајаће све док се нешто не промени у корист безбедности деце, наводи се у саопштењу.

Осим на билбордима, поруке и визуелна реšшења нове кампање наћи ће се на плакатима, видео материјалу и у брошурама које ће бити дељене грађанима Србије.

Извор: Тањуг