НОВА ЛЕД РАСВЕТА НА РАСКРСНИЦАМА У ОЏАЦИМА

У протеклих неколико дана, у Оџацима је у циљу подизања безбедности у саобраћају на виши ниво, на две семафоризоване раскрснице, постављена нова лед расвета. Локaције на којима је расвета постaвљена су раскрсница на углу Сомборске и Железничке улице, као и раскрсница на углу улица Јурија Гагарина и Железничке. 

Према речима Милорада Станишића, помоћника председнице општине, средства су обезбеђена из Фонда за безбедност саобраћаја, а вредност радова је око 590.000,00 динара са ПДВ-ом. У плану је још и постављање расвете на семафору који ће бити постављен на углу улице Иве Лоле Рибара, Војводе Путника и Железничке, као и низ акција које ће бити финансиране из поменутог фонда.  Такође, планирано је и постављање видео надзора на раскрсници улица Јурија Гагарина и Кнез Михајлове, постављање два електронска  успоривача саобраћаја  и то испред зграде општине Оџаци и у близини Гимназије и економске школе  „Јован Јовановић Змај“, подела ауто седишта, као и куповина ротационих светала за тракторе и прикључне машине и кациге за мотористе. 

Станишић истиче, да је поред свих ових активности, у току и постављање саобраћајних знакова на територији целе општине, припрема документације за расписивање јавне набавке за крпљење ударних рупа, као и постављање одбојне ограде на каналу Дунав – Тиса – Дунав између Оџака и Бачког Грачаца на локалном путу Л -410.

Извор: Општина Оџаци