НОВА МЕСТА ЗА МАЛИШАНЕ: У ТОКУ ЈЕ ПРОШИРЕЊЕ ОБЈЕКТА ВРТИЋА „НЕВЕН“ У ИНЂИЈИ

На објекту „Невен“ Предшколске установе „Бошко Буха“ у Инђији увелико се изводе радови на проширењу просторних капацитета како би се уписало још 53 деце која се налазе на листи чекања.

Према пројектно-техничкој документацији објекат ће се проширити за две просторије величине по 50 квадратних метара, а постојеће терасе биће адаптиране у два нова улазна хола. Санитарни чворови ће се обновити и допунити како би се побољшали санитарни услови у погледу хигијене и функције. Вредност радова износи 4.932.744,00 динара са ПДВ-ом.

Поред грађевинских радова спроведена је и набавка за опремање дограђеног простора са одговарајућим намештајем и другим елементима који су димензионисани према узрасту деце и неопходни за васпитно образовни рад а чија вредност је 2.270.676,00 са ПДВ-ом.

Радови се изводе планираном динамиком и ускоро ће у том простору боравити две васпитне групе, једна јаслена узраста деце од једне до три године старости и мешовита група узраста деце од три до пет година.

Средства за радове и опремање су обезбеђена из буџета Републике Србије, односно путем конкурса Министарства задуженог за демографију и популациону политику.

Извор: Општина Инђија