НОВА МУЛТИМЕДИЈАЛНА ОПРЕМА УРУЧЕНА СОМБОРСКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић данас је обишао реконструисану Велику салу Културног центра где је овом приликом уручио директорици ове установе Весни Шашић нову мултимедијалну опрему. Опрема је набављена у оквиру конкурса „Градови у фокусу 2020.“ који је спровело Министарстарство културе и иформисања, а служиће за пословање, едукацију и конференције које ће се у будућности организовати у овом простору.

„Вредност опреме је око 2 милиона динара и ми данас имамо прилику да поклонимо ову опрему Културном центру. Свакако да и ове године на конкурсу који расписује Министарство културе и информисања град ће конкурисати заједно са Културним центром. Надамо се да ћемо бити успешни и оно што мене радује је да смо коначно добили дом омладине какав Град Сомбор и заслужује“ истакао је овом приликом градоначелник Ратковић.

Директорица Културног центра Весна Шашић захвалила се градоначелнику и граду што су препознали њихове напоре да се унапреди Културни центар и поручила да ће опрема значити за редовно пословање али и нове активности које планира ова установа.

„Вома је значајно што смо добили један део опреме који ће бити везан за едукацију која је планирана у 2021. години. Наиме, Културни центар је, с поносом објављујем, постао члан Мреже киноприказивача Србије. Превасходно Мрежа се бави едукацијом на пољу аудио-визуалног стваралаштва и филма, такође унапређењем управо те киноприказивачке делатности. Ми смо у 2020. години добили подршку Филмског центра Србије на конкурсу за предигитализацију и дигитализацију, израђен је пројекат дигиталног биоскопа и ми смо буквално сада на путу да опремимо наш дигитални биоскоп и да почнемо са том киноприказивачком делатношћу, а ова опрема која се налази у сали свакако ће нам помоћи што се тиче тих едукативних радионица“ рекла је Весна Шашић додавши да је као руководилац Културног центра изабрана за  координатора Радне групе за ширење и развој Мреже киноприказивача, што је лепа част за ову сомборску установу.

Извор: Град Сомбор