НОВА ПОБЕДА СЛОБОДЕ

Зонаш из Доњег Товарника гостовао је јуче, у оквиру 4. (ванредног) кола Војвођанске лиге – Југ у Бачком Јарку, и још једном показао да је најпријатније изненађење досадашњег дела сезоне. Слобода је током 90 минута игре савладала Младост 2:0 (1:0), а серија победа може се наставити следеће недеље, када на домаћем терену Слобода дочекује врло добру екипу Цемента из Беочина.

Већ после 3-4 минута игре Младост је могла да поведе: Вукмановић избија сам испред Шивољицког, али не успева да га савлада. Нешто касније виђен је леп шут Аћимовића. Могао је и Зукић (19. минут) да непријатно изненади госте. Изгледну прилику да домаћина доведе у вођсво пропушта Ерак у 28. минуту, када се не сналази најбоље у казненом простору Слободе. Иницијативу домаћина могао је да материјализује Ковачевић у 40. минуту. И како то обично бива у фудбалу: ко не искористи шансе буде кажњен. У 43. минуту „хладан туш“ за домаћине: Аћимовић прелази једног обрамбеног играча Младости и шаље лопту иза леђа Лолића.

Према очекивањима, домаћин и у наставку утакмице има иницијативу, али и Слобода наставља са храбром игром. Вукмановић у 50. минуту има још једну прилику за гол. Међутим, Шивољицки је, и овог пута на висини задатка. Младост је морала да заигра на све или ништа, што је фудбалерима Слободе дало прострора да се разиграју. У 60. минуту Радошевић проиграва Вукотића, који постиже свој пети гол у сезони и дуплира предност Слободе. Минут-два касније могао је Вукотић да отклони све дилеме (ако их је и било), око коначног победника: дуго је вукао лопту, али када је дошао испред Лолића, понестало му је и снаге, али и концентрације, за завршни ударац. Треба похвалити и леп шут Вучковића у 74. минуту. Салкунић, млади нападач Слободе, могао се прославити у 76. минуту, када је погодио оквир гола Младости.

Утакмицу је судио Стефан Петровић из Сремске Митровице, који је поделио укупно 4 жута картона.

МЛАДОСТ: Лолић, Ковачевић, Стојисављевић, Кнежевић, Ђукић, Стојановић (од 82. Марковић), Ковачевић, Вукмановић (од 86. Дринић), Зукић (од 46. Јовановић), Ерак.

СЛОБОДА: Шивољицки, Стевић, Штулић, М. Симић (од 87. Шобот), Лазаревић, Салкунић, Аћимовић (од 75. Јакшић), Вукотић, Нинић, Драгојевић (од 55. Радошевић), Ђорђевић.

Извор: Општина Пећинци