НОВА РАСВЕТА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВАСА СТАЈИЋ“ У МОКРИНУ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, заједно је са својим сарадницима, Богданом Тасовцем, секретаром Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе и Валентином Мицковски, чланицом Градског већа за културу и образовање, у присуству представника Савета Месне заеднице, обишао Основну школу „Васа Стајић“ у Мокрину у којој су у току радови на замени расвете у целој установи. Замена расвете, за шта је Град Кикинда издвојио 3,4 милиона динара, обавља се у учионицама, ходницима, канцеларијама, дворишту и фискултурној сали и требало би да се заврши за месец дана. Градоначелник је подсетио да је за прешколско, основношколско и средње образовање из градског буџета предвиђено више од 650 милиона динара.

“За ову годину из градског буџета издвојено је 375 милиона динара за предшколско образовање, 212 милиона за основно, а 66 милиона динара за средње образовање. Конкретно за школу у Мокрину предвиђено је више од 20 милиона динара. Најновијим радовима, осветљење у згради ће бити квалитетније, енергетска ефикасност већа, тако да Град Кикинда још једном потврђује своју опредељеност улагања у образовање. Нећемо стати са улагањима, опремаћемо и реконструисати наше школе, чиме ћемо унапредити квалитет и услове за наше ученике“, рекао је градоначелник.

Основна школа “Васа Стајић“ у Мокрину обухвата више од две хиљаде квадратних метара површине:

“Радовима је све обухваћено, тако да ћемо уштедети и електричну енегију, али и допринети квалитету саме наставе, имајући у виду да је расвета била прилично дотрајала. Имамо 370 ученика, који наставу похађају у две смене, поседујемо дневни боравак и посебно одељење. Не бисмо успели ово да урадимо без велике подршке и помоћи Града Кикинде“, додала је Маријана Ракин, директорица ОШ „Васа Стајић“.

Извор: Град Кикинда